High-end bassen voor verrassend weinig geld

0
62

de cylindermodellen een paar passieve zitten, al de rest is actief. Alle cylindermodellen hebben dezelfde diameter, namelijk 41 cm. Alleen de hoogte verschilt naargelang het model en de laagste frequentie die je wil kunnen bereiken. Hoe hoger, hoe lager hij kan. De PC13-Ultra is 117 cm hoog en kan tonen beneden 10 Hz weergeven, al zal dan de kamer waarin hij staat daar groot genoeg voor moeten zijn (de golflengte van het subbasgeluid moet immers in de kamer passen).SVSoundPC-13 UIltra

PC13-Ultra
Met een hoogte van meer dan één meter zie je deze PC13-Ultra subwoofer altijd staan, maar omdat onze oren steeds minder of niet richtinggevoelig zijn voor lage tonen onder de 100 Hz, kun je een subwoofer in principe eender waar in je kamer neerpoten. Achter de sofa of zetel mag dus ook.
De PC13-Ultra heeft zijn naam vanwege de speciale 13 inch (33 cm) wooferluidspreker die onderaan ingebouwd zit en waarvan de conus centimeters heen en weer kan bewegen om een maximum aan lucht te verplaatsen. Die conus werd echter heel rigide gehouden om toch echte noten te kunnen laten horen en niet gewoon lucht te blazen zoals de goedkope subwoofers doen.
De subwoofer staat op dikke poten en helemaal onderaan is een stevige basis gemonteerd. De woofer zelf straalt dus tegen die basis af de ruimte in en niet tegen je vloer. Daardoor krijg je altijd dezelfde basprestatie, ongeacht of hij op een tegelvloer, parket of een tapijt staat. Ook dat is zo’n leuke extra die je niet aantreft bij andere merken subwoofers.
De subwoofer wordt aangestuurd door een klasse D versterker van maar liefst 750 W van het Amerikaanse merk BASH. Er is een basegalisatieregeling (een soort uitgebreide toonregeling) aan boord waarmee je eventuele ongewenste baspieken in je ruimte kunt wegwerken. Qua aansluitingen kun je kiezen tussen

1
2
3
4
Vorig artikelDigitale Dikke Van Dale in de winkel en als download
Volgend artikelMuziekmobieltje met geluidsversterker van Bang & Olufsen