Compacte instapcamera met groot lcd-scherm

0
46

(circa 95 x 61 x 29,5 mm). Het cameraatje past dus vlot in je broekzak en is dus overal inzetbaar. Het batterijcompartiment waarin ook de geheugenkaart een plaatsje heeft gekregen, zit onderaan.

Bediening
De camera oogt zeer modern en straalt een zekere eenvoud uit, positief dan! Hij beschikt over een groot scherm en heeft daardoor geen plaats meer voor een optische zoeker. Kiezen tussen de geprogrammeerde opnamestanden, doe je via een knopje bovenaan de camera. De scene-stand kan je bovendien volledig aanpassen naar wens, bijvoorbeeld macro-opname. Verder heb je ook nog de ‘Eenvoudige autostand’, de Film-stand en de autostand. Keuzes maken doe je met het ronde Multi-selector knopje. Let wel, dit is geen draaiwieltje zoals je er vaak één aantreft op andere digitale camera’s. Beelden bekijken gaat heel eenvoudig via een knopje naast dat van de opnamestand, bovenaan de camera.

Nikon Coolpix L18 achterzijde

Beeldkwaliteit
De beelden die je maakt met de Coolpix L18 tonen veel detail en zijn correct belicht. De kleurweergave is neutraal. Rood is vaak een moeilijke kleur voor een digitale camera, maar de L18 heeft er geen problemen mee. Wel merken we wat compressie-onscherpte wat zeker opvalt in graspartijen. En in de uiterste hoeken vertonen de beelden een groene rand rond bladeren en ook onscherpte. Maar dat is

1
2
3
4
5
Vorig artikelUltradraagbare notebook van Acer
Volgend artikelRechtstreeks werken met RAW-bestanden