Terug naar school – Deel 2: e-learning met het schijfje

0
62

het is altijd krak hetzelfde. Ieder van deze Onderwerpen is dan weer onderverdeeld in een aantal Lessen. Het ganse pakket Windows Vista telt aldus 76 Lessen. Iedere Les wordt gegeven in een variërend aantal Stappen.

De zes traditionele Onderwerpen van keytTutorials


Met een pop-up venstertje

Het is de bedoeling van KeyTutorials dat je eerst het aan te leren softwareprogramma installeert (in dit geval dus: Windows Vista), dat programma opstart en dan pas KeyTutorials lanceert. In een pop-upvenstertje word je met tekst en afbeeldingen uitgelegd wat je precies moet doen om tot het vooropgestelde resultaat van de les te komen. Jij voert die handelingen dan uit in het echte programma. Het pop-upvenstertje blijft intussen altijd op de voorgrond staan. Het springt vanzelf naar een plaats op het scherm waar het de knoppen die je nodig hebt niet verbergt. Je kunt het trouwens altijd nog manueel verslepen als je dat wilt.
Wie totaal nieuw is begint bij de supereenvoudige Les 1 ("Met een klik op de knop Start opent u het Startmenu") en volgt dan verder de rode draad die je door heel het lessenpakket voert. Daar ga je dan wel ettelijke uren zoet mee zijn. Ben je een ervaren gebruiker, dan kan je in een zoekvenster een trefwoord opgeven en zo selectief nakijken hoe bepaalde zaken in Vista werken.

De Onderwerpen zijn onderverdeeld in Lessen

Sneltoets
Bijzonder handig blijkt ook de sneltoets te zijn. Standaard is dat F2, maar dat kan je desgewenst wijzigen. Je gebruikt die om in een les telkens naar de volgende stap te gaan. Hou je je vinger evenwel op F2, dan krijg je het effect van een snel-doorspoel-toets. Waarschijnlijk is dat niet helemaal de

1
2
3
4
5
Vorig artikelWij reizen om te leren (en nog wat)
Volgend artikelInplugbare car kit met ingebouwde FM-transmitter
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.