Minuscule Bluetooth adapter van Sitecom

4
58


Praktijk

Wij verkiezen gebruik te maken van onze Nokia 6300 Mobiele telefoon omdat daar een aantal multimediabestanden op staan die we kunnen overzetten naar onze computer. Om dat te doen, moeten we Nokia PC Suite downloaden en installeren. Via de gebruiksvriendelijke wizard is het eenvoudig om een (Bluetooth) verbinding te leggen en ons gsm-toestel wordt onmiddellijk gevonden, dus de Bluetooth adapter werkt! Het overzetten van vier audiobestanden gaat vrij snel. Hetzelfde verhaal bij de HP iPAQ: ook daar kunnen we probleemloos een draadloze verbinding mee maken.
De CN-516 ondersteunt de gebruikelijke Bluetooth-profielen, waaronder ook de profielen voor draadloze stereo-audio en draadloze afstandsbediening.

Sitecom CN-516 verpakking

Conclusie
Dit adaptertje is erg goedkoop. Het is eenvoudig te installeren en te gebruiken onder Windows 2000 en XP. Onder Windows Vista moet je wat meer moeite doen om het aan de praat te krijgen, maar het lukte ons uiteindelijk wel. De CN-516 is zo klein dat je het gerust permenent in de usb-poort van een notebook of pc kunt laten steken. Jammer alleen dat Sitecom niet de moeite heeft gedaan om de nodige Vista-drivers standaard mee te leveren, alhoewel die al sinds 2006 beschikbaar zijn. Daarom verliest dit product een ster.
Adviesprijs
De Sitecom CN-516 kost 14,99 euro; voor de Sitecom CN-523 tel je 19,99 euro neer.
Systeemvereisten
Microsoft Windows 2000, XP, Vista (maar drivers apart te downloaden bij Toshiba) en Apple Mac OS.X.
1
2
3
Vorig artikelWin een ACTION CAM van Oregon Scientific
Volgend artikelBetaalbare en efficiënte e-mail archivering

4 REACTIES

  1. ik vind nergens op de site van toshiba enig teken van Vista-compatibele drivers voor de CN-516 kan iemand me hierbij helpen ??

  2. Ik heb de CN-516 in gebruik op mijn Vista Ultimate Acer. Het apparaat werkt naar behoren maar ze hadden er wel bij mogen zeggen dat dit ding een enorm irritant flikkerende blauwe LED bevat. Niet fijn bij een laptop waar je dit ding steeds ziet. Als je ‘s-avonds werkt is het nog veel vervelender dan veranderd zelfs de kamer in een grote blauwe knipperende massa. Jammer dat ik nog geen tool heb kunnen die dat ledje uit zet.

Reacties zijn gesloten.