Minuscule Bluetooth adapter van Sitecom

4
58

Vervolgens pluggen we de stick in en vanaf dat moment kan je de stick in principe gebruiken via Windows. Voor alle zekerheid, herstarten we echter ons systeem.


Eenvoudig te gebruiken Windows software

Installatie onder Vista
Onder Windows Vista verloopt de installatie identiek, maar krijgen we wel vele waarschuwingen dat de drivers niet getekend zijn die we telkens moeten wegklikken (wel vijf of zes keren, we hebben niet precies geteld). De installatie duurt daardoor langer en verloopt ook minder gebruiksvriendelijk, ook al omdat sommige dialogen waar je op OK moet klikken op de achtergrond worden geopend: voor onervaren gebruikers kan het dan lijken alsof de installatie is vastgelopen.
Na herstarten verschijnt het blauwe Bluetooth-pictogram in onze takenbalk, maar als we erop dubbelklikken meldt Vista ons dat er problemen zijn met deze software. Of we naar een oplossing willen zoeken? Ja, dat willen we. Vista stuurt ons naar een site van Toshiba, waar we Vista-compatibele drivers uit… 2006 kunnen downloaden! De installatieprocedure van de Toshiba-software verwijdert de Sitecom-software en na herstarten hebben we pas een werkend Bluetooth-systeem.

Raadsel
Het is ons echt een raadsel waarom Sitecom niet de correcte Vista-drivers meelevert, zeker als die al sinds 2006 beschikbaar zijn. Bovendien is de verpakking van de CN-516 misleidend: die vermeldt immers wel degelijk in kleine letters dat de adapters Vista-compatibel zijn. Echter, als je de verpakking openknipt staat in de handleiding niets meer vermeld over Vista. De meegeleverde cd-rom vermeldt Vista al evenmin.
We hebben enkele functies getest met behulp van een Nokia 6300 gsm en HP iPAQ.

1
2
3
Vorig artikelWin een ACTION CAM van Oregon Scientific
Volgend artikelBetaalbare en efficiënte e-mail archivering

4 REACTIES

  1. ik vind nergens op de site van toshiba enig teken van Vista-compatibele drivers voor de CN-516 kan iemand me hierbij helpen ??

  2. Ik heb de CN-516 in gebruik op mijn Vista Ultimate Acer. Het apparaat werkt naar behoren maar ze hadden er wel bij mogen zeggen dat dit ding een enorm irritant flikkerende blauwe LED bevat. Niet fijn bij een laptop waar je dit ding steeds ziet. Als je ‘s-avonds werkt is het nog veel vervelender dan veranderd zelfs de kamer in een grote blauwe knipperende massa. Jammer dat ik nog geen tool heb kunnen die dat ledje uit zet.

Reacties zijn gesloten.