Terug naar school – Deel 1: de e-learning website

0
40

contrasterende kleur. Allemaal erg keurig, op enkele schoonheidsfoutjes na. Blijkbaar merkten de ontwerpers op het laatste moment dat ze nog iets belangrijks vergeten waren, en dat is er dan maar vlug-vlug ingelast. Zo krijg je in Excel op het einde van het hoofdstuk Werken met Tabellen te horen "Als je meer wil weten, klik dan op één van de infoballonnen". Er zijn er slechts twee, en klik je bijvoorbeeld op Draaitabellen, dan verschijnt er een teksteditor met enkele lijntjes uitleg. Bovendien is die tekst niet helemaal leesbaar. Maar zoals gezegd: dit is een uitzondering, voor het overige is het een mooi afgewerkt product.

Vlug enkele lijnen in een teksteditor, de tekst is zelfs niet volledig leesbaar

Een ander inherent nadeel van zo’n internet-opleiding is het totaal gebrek aan een index. Wil je achteraf nog eens iets herbekijken, moet je eerst je browser starten, naar de website gaan, aanloggen, programma laden, en dan hopen dat je je herinnert aan de hand van de titel van de hoofdstukken waar je moet zoeken. Dat is allemaal vrij omslachtig en inefficiënt.

Trailer
Na 73 minuten les heb je wel een vrij goed idee van wat er veranderd is in Office 2007 en in Windows Vista. Daar stopt het dan wel bij, want verder dan "een goed idee van" kom je niet. Geef toe, op 6 minuutjes tijd Windows Vista uitleggen, zelfs aan een geoefend gebruiker van Windows XP, is gewoon onmogelijk. Idem dito voor Access dat ook grondig hertekend werd en compleet anders aanvoelt dan zijn voorgangers. Een buitenstaander die we de module Access toonden, vond het een uitstekende

1
2
3
4
5
Vorig artikelBetaalbare digitale camcorder van Sanyo
Volgend artikelNieuwe zakelijke scanners van Epson
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.