Projecten en vergaderingen visueel opvolgen

0
61

MindManager Pro 7 is juist het dynamische en interactieve karakter van de mappen, als een statisch prentje gaat dat uiteraard allemaal verloren.
MindJet stelt op zijn website wel een viewer ter beschikking als gratis download. Tenminste, zo wordt het voorgesteld. In feite dient u eerst de volledige MindManager Pro 7 te downloaden (80 MB) en te installeren.MindManager Pro 7 Gedurende een proefperiode van vijf dagen kunt u het volledige programma dan zonder beperkingen gebruiken. Tenzij u een licentiesleutel koopt schakelt de software na deze periode automatisch over op een view-only modus, wat dan moet doorgaan als viewer. Dan verkiezen wij toch de oplossing van Microsoft. Die stellen voor PowerPoint ook zo’n gratis viewer ter beschikking, maar dat is dan een piepklein, onafhankelijk programmaatje – toch veel eleganter dan een loodzwaar programma met verlamde vleugels.
Tot slot kent MindManager Pro 7 net zoals PowerPoint ook een Pack & Go wizard. In feite komt die neer op het zippen van een MindManager map. Veel winst geeft dat niet bepaald: een al wat grotere map van 16.995 KB was na Pack & Go als zip-bestand zelfs 16.998 KB.

Kleine minpunten
We haalden het zonet al aan: alle deelnemers aan een vergadering zullen vertrouwd moeten worden met het programma. Dat vergt niet alleen een investering in opleiding, het is ook niet altijd evident omdat heel wat vergaderingen een wisselende bezetting kennen.
Tijdens de test zagen deelnemers het programma wel zitten wanneer ze zelf mee de opbouw van de map konden volgen. Vaak is zulks evenwel niet mogelijk, omdat gedurende meetings vaak andere belangrijke zaken worden geprojecteerd, zoals foto’s, plannen of statistieken.
Kleine wijzigingen aanbrengen in een map, zoals een taak die oorspronkelijk voorzien was voor persoon

1
2
3
4
5
Vorig artikelDj-muzieksysteem past in de palm van je hand
Volgend artikelFilms en muziek converteren voor de iPod
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.