Projecten en vergaderingen visueel opvolgen

0
61

zien krijgt waarbij u betrokken bent? Of omgekeerd, dat u kunt zien wie er allemaal betrokken is bij een welbepaald topic?
Bijzonder praktisch is de eenvoudige manier om te linken van de ene map naar de andere. Gedaan dus met "zoals vorige maand overeen gekomen…" met dan een herhaling van wat er toen gezegd werd. In MindManager Pro 7 wordt zoiets vervangen door een link. Met één klik ziet u wat er vorige maand beslist werd. Deze werkwijze blijkt vooral bruikbaar wanneer meerdere kleine projecten besproken worden.

Case: Opvolging van een project
In dit geval draagt de map de naam van één groot project, zoals "organisatie van een opendeurdag" of "herinrichting van de dorpskern". Diezelfde map zal dan in de loop der tijd groeien en voortdurend aangepast worden. Hier komen dan andere sterke punten van MindManager Pro 7 tot uiting, zoals de flexibiliteit. Elk topic is immers heel eenvoudig te verplaatsen door het te verslepen (drag-and-drop). Hoever een bepaald aspect intussen gevorderd is kan aangegeven worden met een speciaal icoontje dat een percentage weergeeft. Bestanden met figuren, tekst, rekenbladen maar ook e-mails (alleen Outlook) kunnen ingelast worden, of er kan naar verwezen worden met een link. MindManager mappen zijn verder te linken met RSS-feeds, websites en populaire databestanden.

MindManager Alerts
MindManager Alerts

Naast de e-mails kunt u ook gebruik maken van de agenda uit Outlook, voor het plannen van vergaderingen en het ingeven van reminders.

Samenwerking
Eén van de problemen is dat iedere deelnemer aan de vergadering of aan het project niet alleen vertrouwd moet zijn met MindManager mappen, hij of zij dient eveneens over een eigen exemplaar van het programma te beschikken. Het bestandstype van de MindManager mappen (.MMAP) is immers alleen in MindManager te openen. De mappen zijn weliswaar op velerlei manieren te exporteren, bijvoorbeeld als JPG- of als PDF-bestand en zelfs als PowerPoint voorstelling, maar het interessante aan 

1
2
3
4
5
Vorig artikelDj-muzieksysteem past in de palm van je hand
Volgend artikelFilms en muziek converteren voor de iPod
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.