Tv-ontvangst binnen armbereik

0
42

bwin DVB-T Watch zenderlijstdigitale tv-zenders enkel Eén en Canvas ontvangen, en als digitale radio de zenders Radio 1 en 2, Klara, Klara continuo, Donna, Donna hitbits, Studio Brussel, Sporza Radio en Nieuws+.
De vrt zal eind dit jaar de analoge uitzendingen via de ether stopzetten. En hoewel volgens de website van de omroep "DVBT (het digitale antennesignaal) normaal overal in Vlaanderen, met dezelfde kwaliteitsgaranties als analoge antenne-uitzendingen" te ontvangen zal zijn, is dat op dit ogenblik alleszins nog niet zo: noch in ons testlab in Oud-Turnhout, noch bij een medewerker van DiskIdee in Duffel geeft DVB-T ook maar enige ontvangst. We deden onze testen in Antwerpen en daar ontvingen we probleemloos alle zenders, maar de vrt heeft dan ook in Antwerpen-centrum extra DVB-T zenders (net als in Veltem bij Leuven trouwens).

Software
Met het DVB-T-polshorloge mikken de makers wellicht op mensen die veel reizen en die tijdens hun reis naar lokale DVB-T-uitzendingen willen kijken. Het zal geen toeval zijn dat een bedrijf dat sportweddenschappen organiseert een dergelijk horloge op de markt brengt, want vooral sportfanaten willen vaak geen wedstrijd missen waar ze zich ook bevinden. In de ons omringende landen is het aanbod aan zenders trouwens veel uitgebreider dan in het dicht bekabelde Vlaanderen, waar mensen die nog met een analoge antenne tv kijken witte raven zijn.
De TV software maakt het ook mogelijk om ook opnames te maken van de digitale uitzendingen of tv-programma’s te pauzeren en weer te geven in time-lapse. Ook ontvangst van Teletekst is mogelijk. Bovendien kun je met de software ook andere mediabestanden afspelen, evenals dvd’s. De TV Software ondersteunt de meest courante mediaformaten.
Wat ons tijdens onze testen opviel was dat het polshorloge een beetje warm wordt als je het lang gebruikt als tv-ontvanger.

Conclusie
Er bestaan natuurlijk goedkopere oplossingen in de vorm van ultra-compacte DVB-T ontvangers, maar het is een opvallende vondst om een DVB-T-tuner in een polshorloge te stoppen. Op die manier heb je de ontvanger altijd binnen armbereik, zodat je waar je je ook bevindt, tv-uitzendingen kunt ontvangen die via de ether worden uitgezonden. In Vlaanderen is het DVB-T-aanbod eerder beperkt, maar wie veel naar het buitenland reist, zal dit uurwerk wellicht kunnen waarderen. Al zul je wellicht veel bekijks hebben als je de antenne- en de USB-kabel hebt aangesloten op het DVB-T-Watch. Misschien is de ontwikkeling van een draadloos model met ingebouwde antenne het overwegen waard?
Adviesprijs
€ 129
(het DVB-T Watch van bwin is alleen verkrijgbaar in de b’inside-markt op bwin)
1
2
3
Vorig artikelDigitale camera met 12x optische zoom
Volgend artikelUltracompacte camera met dual-blogmogelijkheid
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.