Tv-ontvangst binnen armbereik

0
42

software van de cd te installeren. De software detecteert meteen of de installatie moet gebeuren op een pc of een Mac. Voor de pc wordt LAKS TV Software geïnstalleerd, voor Mac het programma EyeTV Lite. Er zitten trouwens nog twee kaartjes in de verpakking met op het ene een serienummer voor de pc en op het andere voor de Mac.
Eenmaal de software geïnstalleerd dien je de antenne aan te sluiten op het horloge en dat vervolgens te verbinden met de pc of Mac.

bwin DVB-T Watch aansluiting
Aansluiting antenne en USB-kabel

Vista Driver
Wij deden onze testen met LAKS TV Software. Die is zowel geschikt voor Windows XP SP2 als voor Vista. Onder XP ging de installatie als een fluitje van een cent, maar onder Vista dienden we nog manueel de driver te installeren voor de DiBcom DVB-T-tuner, want die stond niet op de cd. Gelukkig heeft LAKS een driver op hun website staan die je kunt downloaden, maar wie niet vertrouwd is met installaties van drivers onder Windows Vista, krijgt het product wellicht niet aan de praat zonder de hulp van de "installatiegids voor Windows Vista" die je op de LAKS website kunt raadplegen. Die is wel enkel in het Engels beschikbaar (met Duitstalige schermafdrukken).

bwin DVB-T Watch foutmelding Vista
Foutmelding Vista

Vlaanderen
Heb je alles geïnstalleerd zoals het hoort, dan kun je de TV software starten en beginnen scannen naar kanalen. Een groen ledje op het polshorloge geeft aan dat je ontvangst hebt. In Vlaanderen kun je als

1
2
3
Vorig artikelDigitale camera met 12x optische zoom
Volgend artikelUltracompacte camera met dual-blogmogelijkheid
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.