Gelikter contactbeheer bij nieuwe Novell GroupWise

0
42

voorzien via het partnerschap met PumaTech voor Intellisync, maar dat was al mogelijk sinds versie 5.5 van GroupWise.

Server
Naast de Windows-, Linux- en Mac-clients is er natuurlijk ook een GroupWise server. Die vereist vanaf versie 8 een Novell SuSE Linux Enterprise server (SLES). Microsoft Windows 2000 Server en hoger wordt ook ondersteund, maar NetWare niet. 
Novell beweert dat u kunt migreren vanaf een Exchange-server onder Windows naar GroupWise onder Linux in luttele minuten. Daarbij kunnen naast de publieke folders en informatie van Exchange ook de persoonlijke PST-bestanden van Outlook van gebruikers gemigreerd worden naar GroupWise. 

Veiligheid
Dé grote troef van Novell voor GroupWise boven het aanbod van Microsoft is veiligheid. In al de jaren dat GroupWise gebruikt wordt onder NetWare en Linux, zijn er nooit beveiligingsinbreuken via e-mail geweest die Exchange en Outlook al die tijd wel geplaagd hebben (en nu nog plagen). Bovendien kan Novell de uptime van een GroupWise-cluster garanderen ook als u een server uit de cluster haalt.

GroupWise 8: verbeterde webclient

GroupWise 8: verbeterde webclient

Meer informatie
Consulent Gregg Hinchman zal op de Novell-site in de komende maanden bloggen over de nieuwigheden in GroupWise 8 ‘Bonsai’: Gregg Hinchmann over GroupWise 8 Bonsai. (De schermafdrukken in dit artikel zijn afkomstig uit zijn blog.)

Conclusie
We zullen GroupWise 8 eind dit jaar vergelijkend testen met de concurrentie, maar het ziet er wel al naar uit dat een upgrade van versie 7 naar versie 8 in elk geval de moeite zal lonen. Of er ook voldoende reden zal zijn om over te schakelen van een concurrerend groupware-product naar Novell’s GroupWise 8 valt natuurlijk nog te bezien.
1
2
3
4
Vorig artikelCisco Nexus 7000-reeks schaalbaar tot vijftien terabits per seconde
Volgend artikelMeer pixels en groter scherm met Live View-functie