Gelikter contactbeheer bij nieuwe Novell GroupWise

0
42

Client
GroupWise zit momenteel aan versie 7 SP 2. Versie 8 is al een hele tijd in (voorlopig niet openbare) betatest en bevat volgens Novell "veel nieuwigheden" en heel wat bugfixes.
De belangrijkste nieuwigheden blijken te maken te hebben met de gebruikersinterface van de GroupWise-client. Zo kunt u beter kiezen wat u wel en niet wil zien. U kunt zoveel informatiepanelen openen als u maar wilt. 

Contactbeheer
Ook het volledige contactbeheer werd herwerkt. Dat contactbeheer was het meest onderhevig aan kritiek. In versie 8 ziet er dat bijzonder gelikt uit.
Het basisidee is een Rolodex-achtige kaartenbak waar u doorheen bladert en ook naar specifieke letters ineens kunt springen. De contactinformatie zelf werd bijgewerkt en kan nu foto’s bevatten en koppelingen naar persoonlijke kalenders, webpagina’s en persoonlijke mails. Die informatie is uiteraard ook zichtbaar in de normale informatiepanelen.

GroupWise contactbeheer via webclient

GroupWise contactbeheer via webclient

Windows, Linux, MacOS
Veel van die nieuwe dingen zullen initieel overigens alleen in de Windows-client zitten. De Linux- en Mac-clients worden ook bijgewerkt, maar bij de release van GroupWise 8 zullen die nog op het niveau van versie 7 zitten. Het is wel de bedoeling van Novell om de drie clients gelijk te trekken en op termijn met eenzelfde codebasis te werken.

Outlook, Evolution
Als u aan de client-kant liever met Outlook onder Windows blijft werken, kan dat ook: er bestaat een GroupWise-connector voor Outlook.
Onder Linux is het mogelijk te werken met Evolution en een GroupWise-connector. Synchronisaties met PDA’s is uiteraard ook

1
2
3
4
Vorig artikelCisco Nexus 7000-reeks schaalbaar tot vijftien terabits per seconde
Volgend artikelMeer pixels en groter scherm met Live View-functie