Het droevig einde van een Zwitsers zakmes

0
37

perfect. Overigens: het laadproces is op geen enkele manier te volgen, we kunnen je dan ook echt niet vertellen hoeveel tijd het laden in
beslag neemt.
Het goede nieuws: het toestel is Universal Plug and Play, je hebt bij de installatie helemaal geen drivers of wat dan ook nodig. Eigenlijk is er helemaal geen installatie, tenzij dan voor het gebruik als webcam. Op de meegeleverde cd-rom vind je ook nog het programma SURROUND MP4 TOOL 3.1.0, om films te converteren naar een formaat dat geschikt is voor de Blizzard.
Na het aansluiten van de Blizzard op je computer zie je hem met een eigen drive-letter in Windows Verkenner. Je vindt ook al een aantal mappen terug met nogal duidelijke namen. Waarschijnlijk horen muziekbestanden thuis in de map AUDIO, foto’s in de map IMAGE, films in de map MOVIE, e-books in de map EBOOK, spelletjes in de map GAME.


Micro USB aansluiting en ligplaats voor een T-Flash geheugenkaartje

Eerste indruk
De verloopstekker heb je al direct nodig want de meegeleverde oortjes, type MX 300 van Sennheiser, hebben ook een 3,5 mm plug. Geen slecht woord over die oortjes, die blijken een uitstekende keuze, maar zo’n plompe verloopplug aan een klein, sierlijk apparaatje vinden we toch maar niks.
Het beeld mag dan al maar QVGA zijn (320 x 240 pixels), het is helder en scherp – zolang je er recht voor zit, want de kijkhoek is eerder beperkt.
Het beeld op het scherm ligt in landscape, wat maakt dat de bedieningsknopjes rechts van het beeld zitten. Dat is wel even wennen, voor linkshandige gebruikers kan dat een probleem vormen.

De Blizzard met verloopplug voor de aansluiting van een koptelefoon

Fototoestel en filmcamera
De Blizzard is ook een fototoestel, dus nemen we enkele foto’s. Het resultaat is best aanvaardbaar. Een flits zit er niet op, toch mogen de foto’s die we binnenshuis nemen gezien worden. Tenminste: zolang je de foto’s op de Blizzard in QVGA bekijkt. Het toestel mag dan al foto’s van 1,3 M pixels (1280 x 960 pixels) vooropstellen, op de computer in PaintShop Pro geopend lijken de foto’s veeleer op een goedkope mozaïek.
Voor filmpjes geldt zowat hetzelfde: leuk om mee te spelen, succes verzekerd – maar voor je

1
2
3
4
Vorig artikelIntel introduceert efficiëntere Centrino-processoren voor notebooks
Volgend artikel24-inch breedbeeldmonitor voor creatieve professionals
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.