Kleintje notebook van Packard Bell vergt veel compromissen

0
48

vlot met tien vingers te typen. Ons typetempo zakte behoorlijk om te vermijden niet al te veel fouten te tikken en om geen twee toetsen tegelijkertijd in te duwen. Wellicht is het gemakkelijker voor mensen die typewerk verrichten met twee vingers.

Packard Bell XS20 muispad
Packard Bell XS20 muispad

Het muispad staat rechts boven het toetsenbord en de twee muisknoppen dan weer helemaal links. Hier is door ingenieurs duidelijk over nagedacht, want je vingers vinden na een tijdje bijna automatisch toetsen en muispad. Toch is het geen ideale oplossing, en zeker geen ergonomische. Om het muispad te bedienen ligt de muis van je rechterhand te nadrukkelijk op de rand van de notebook.

Packard Bell XS20 muisknoppen
Packard Bell XS20 muisknoppen

Lang op het internet surfen is dan ook niet aangewezen, temeer omdat je door het kleine 7-inch scherm niet alleen veel naar beneden moet scrollen, maar ook nog eens naar links en rechts om internetpagina’s helemaal te kunnen bekijken. Bovendien is het muispad wel erg klein om vlot te navigeren.

Prestaties
De batterij van de XS20 gaat slechts 2 u 40 minuten mee volgens de BatteryMark test die we op deze mininotebook loslieten. Dat vinden we toch wel bar weinig voor een product dat zich afficheert als

1
2
3
4
Vorig artikelCompacte flashgeheugen MP3-speler
Volgend artikelLCD-monitor geeft Adobe RGB-kleuren vrijwel perfect weer
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.