Kleintje notebook van Packard Bell vergt veel compromissen

0
48

de XS20 eens naast die van de Toshiba U100 uit 2005 te zetten. Die had een 1,2 GHz Intel Pentium M Processor Ultra Low Voltage 753, 512 MB RAM, een harde schijf met 60 GB, een 7-inch TruBrite WXGA TFT breedbeeld kleurenscherm met een resolutie van 1280 x 768 pixels en als besturingssysteem Windows XP Professional.

Uitrusting
De Packard Bell XS20 werkt met een Via C7-M 1.2 GHz processor, heeft 1024 MB werkgeheugen, een harde schijf van 30 GB, een 7-inch TFT breedbeeld kleurenscherm met een resolutie van 800 x 480 pixels en als besturingssysteem Windows XP Home Edition.
Doelpubliek van de Packard Bell XS20 is duidelijk de gewone consument, terwijl de Libretto in 2005 mikte op de zakelijke markt. Dat zie je ook aan de prijs: kostte de Libretto toen nog dik € 2.000, de Packard Bell XS20 heeft ‘slechts’ een prijskaartje van € 599.
Die prijs ligt trouwens in de lijn van het oorspronkelijke uitgangspunt van het Origami-project van Microsoft: een UMPC zou niet meer mogen kosten dan zo’n 700 dollar of omgerekend naar de huidige eurokoers: € 475. Er zijn trouwens maar weinig fabrikanten die UMPC’s uitbrengen die in de buurt blijven van dit bedrag.

Packard Bell XS20
Vlot typen is op he kleine toetsenbord niet eenvoudig


Aansluitingen

De XS ondersteunt Bluetooth en Wireless LAN (802.11b/g). De mini-notebook heeft twee USB 2.0 aansluitingen en een DVI-I aansluiting waarmee je een externe monitor kunt aansluiten. Hij kan ook vier types geheugenkaarten lezen: SD, MMC, Memory Stick en MemoryStick Pro. Verder behoren ook een webcam, interne microfoon en luidsprekers tot de uitrusting, zodat je ook kunt videochatten.

Bediening

De Packard Bell EasyNote XS is slechts beschikbaar in een Engelse of Franse versie. Het model dat wij ter test kregen heeft een Azerty-toetsenbord. Door de miniaturisering zijn de toetsen net iets te klein om

1
2
3
4
Vorig artikelCompacte flashgeheugen MP3-speler
Volgend artikelLCD-monitor geeft Adobe RGB-kleuren vrijwel perfect weer
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.