Mediaspeler, harde schijf en digitale videorecorder in draagbare verpakking

7
242

moment op de opnameknop kunt drukken om een programma op te nemen. De Movie Cuvbe -R ondersteunt One Touch Recording (OTR) in stappen van 30 minuten. Daarnaast kun je ook opnames programmeren net zoals bij een gewone videorecorder. Het verschil is dat altijd het signaal wordt opgenomen dat is doorgelust via de Movie Cube -R. Een echte vervanging voor een videorecorder is dit apparaat dus niet. Maar je kunt op een moderne tv wel een programma opnemen terwijl je op de Movie Cube -R een andere opname bekijkt, of een video streamt. Tenminste, zolang de tv aanstaat en op het op te nemen kanaal blijft staan én het videosignaal correct is doorgelust. Met behulp van de meegeleverde Scart-kabel is dit het eenvoudigst voor elkaar te brengen en op negentig procent van de vrij recente tv’s zal dit geen problemen stellen. Wij probeerden het zelfs met succes op een oude Sony-tv die we al meer dan tien jaar in gebruik hebben.

Timeshifting
Nog een voordeel van het doorlussen van het videosignaal is dat je ook de timeshift-functie van de Movie Cube -R kunt gebruiken. De harde schijf neemt dan het signaal waar je naar kijkt permanent op en je kunt dan pauzeren, terugspoelen etc.

Emtec Movie Cube -R virtueel toetsenbord

Videokwaliteit
De videokwaliteit hangt natuurlijk af van

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelSupersnel thuisnetwerk
Volgend artikelNetwerken via het stopcontact met HomePlug AV-technologie
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

7 REACTIES

  1. Nee, dat is niet mogelijk. Het apparaat heeft geen ingebouwde tv tuner, dus je tv aanlaten op het kanaal dat je wilt opnemen. Als recorder voor de tv dus nutteloos, behalve de time shift dan. Verder heb ik met dtreaming video wel vaak haperingen in beeld, werkt niet naar behoren. Muziek gaat feiloos.

  2. Dit apparaat niet kopen!!

    Ik bezit een exemplaar en wat een onding

    – reageert niet op afstandbediening
    – reageert niet op de front knoppen
    – zeer slechte beeldkwaliteit
    – geen media bibliotheek
    – niet navigeerbaar

    echt ik heb nog nooit zo’n slecht product gezien

  3. Is het mogelijk om TV te kijken terwijl je op een ander kanaal opneemt? en hoe werkt dat doorlussen precies?

  4. 500 GB is iets meer dan 100 films in DVD kwaliteit, niet 700 films!!
    Op 1 DVD gaat ong gemiddeld 4,5 GB

  5. Zelf heb ik nog twee externe usb harde schijven,zonder netwerk interface. is het mogelijk om deze aan te sluiten op de USB host van deze movie cube, en dan vanuit het netwerk de 3 harde schijven te bereiken?? zodat ik precies 3 netwerk harde schijven heb…
    maw, worden de toestellen aangesloten op de usb host porten gedeeld over het netwerk?

Reacties zijn gesloten.