Mediaspeler, harde schijf en digitale videorecorder in draagbare verpakking

7
242

Verder heeft dit apparaat een geïntegreerde lezer voor mini-geheugenkaartjes (SD/MMC/MS/MS Pro) en een USB-host aansluiting waarop je een digitale camera kunt aansluiten, zodat je direct alle foto’s op de harde schijf kunt kopiëren zonder tussenkomst van een pc of laptop. Je kunt er ook een bijkomende USB-harde schijf op aansluiten, waarop je desgewenst ook nog opnames kunt maken of naartoe (of van) kopiëren.

Aansluitingen
Op de achterkant vind je een mini-USB aansluiting waarmee je de Movie Cube -R kunt aansluiten op een Windows-, Linux- of Mac-computer. Ook is er een Fast Ethernet-aansluiting om deze schijf direct in een IP-netwerk te hangen. Via de netwerkaansluiting kun je met behulp van dit apparaat ook digitale video in een van de ondersteunde formaten ‘streamen’ (dus via het netwerk afspelen vanaf een andere locatie). Je kunt een IP-adres laten toewijzen door een DHCP-server in het netwerk, of je kunt een vast IP-adres instellen voor de Movie Cube-R.
De twee gewone USB-aansluitingen zijn host-aansluitingen om bijvoorbeeld een digitale camera of externe harde schijf op aan te sluiten.
Voor het overige vind je op de achterkant nog tal van audio- en video-aansluitingen, allen van het cinch-type, behalve de optische digitale geluidsuitgang (er is ook een coaxiale digitale uitgang). Er is geen HDMI-aansluiting. (EMTEC zou in 2008 wel een versie van de Movie Cube -R uitbrengen met HDMI).

Emtec Movie Cube -R aansluitingen

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelSupersnel thuisnetwerk
Volgend artikelNetwerken via het stopcontact met HomePlug AV-technologie
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

7 REACTIES

  1. Nee, dat is niet mogelijk. Het apparaat heeft geen ingebouwde tv tuner, dus je tv aanlaten op het kanaal dat je wilt opnemen. Als recorder voor de tv dus nutteloos, behalve de time shift dan. Verder heb ik met dtreaming video wel vaak haperingen in beeld, werkt niet naar behoren. Muziek gaat feiloos.

  2. Dit apparaat niet kopen!!

    Ik bezit een exemplaar en wat een onding

    – reageert niet op afstandbediening
    – reageert niet op de front knoppen
    – zeer slechte beeldkwaliteit
    – geen media bibliotheek
    – niet navigeerbaar

    echt ik heb nog nooit zo’n slecht product gezien

  3. Is het mogelijk om TV te kijken terwijl je op een ander kanaal opneemt? en hoe werkt dat doorlussen precies?

  4. 500 GB is iets meer dan 100 films in DVD kwaliteit, niet 700 films!!
    Op 1 DVD gaat ong gemiddeld 4,5 GB

  5. Zelf heb ik nog twee externe usb harde schijven,zonder netwerk interface. is het mogelijk om deze aan te sluiten op de USB host van deze movie cube, en dan vanuit het netwerk de 3 harde schijven te bereiken?? zodat ik precies 3 netwerk harde schijven heb…
    maw, worden de toestellen aangesloten op de usb host porten gedeeld over het netwerk?

Reacties zijn gesloten.