Twee VoIP oplossingen van Logitech

2
84

functionaliteit van de QuickCall USB Speakerphone dit wel waard is. Deze reviewer vindt alvast van niet. Als je echter hardhorig bent, kan dit toestel wel goud waard zijn. De geluidskwaliteit is erg goed en je kunt het flink hard zetten. Van privacy is bij een speakerphone natuurlijk wel geen sprake.

Logitech Easy Call Desktop
De Easy Call Desktop is een draadloos toetsenbord en een draadloze muis met daarbij gevoegd een headset (hoofdtelefoon met microfoon) en een golfvormige speakerphonemodule. Die headset kunt u desgewenst op de speakerphone aansluiten als u privacy wenst. De belangrijkste bedieningsknoppen van de speakerphone zitten ook aan de rechterzijkant van het draadloze toetsenbord. Het zou nog iets handiger geweest zijn als ook de headset draadloos was. De draadloze toetsenborden en muizen van Logitech zijn handig en werken goed: omdat het buiten het bestek van dit artikel valt zullen we het daarbij houden.

Logitech EasyCall Desktop
Logitech EasyCall Desktop

Het VoIP-gedeelte werkt met Skype en andere chatprogramma’s net zoals de hoger besproken QuickCall USB Speakerphone. De volumeknoppen op de speakerphonemodule van Easy Call Desktop worden echter niet gedupliceerd op het draadloze toetsenbord, zodat je het volume van gesprekken dus niet kunt veranderen als je toevallig niet in de buurt van de speakerphonemodule zit.

Conclusie
De Logitech QuickCall USB Speakerphone vinden we te duur voor de geboden functionaliteit, maar kan wel zijn geld waard zijn voor wie hardhorig is. De Easy Call Desktop is interessant als je nog geen draadloos toetsenbord of muis had of een speakerphone voor Skype en je wil alles in één koop hebben.
Adviesprijs

Logitech QuickCall USB Speakerphone: € 99,99
Logitech Easy Call Desktop: € 129,9
1
2
Vorig artikelRichten en klikken
Volgend artikelDraadloze Skype telefoons

2 REACTIES

  1. via http://www.orkutel.com kan men ook via voip (sip) heel goedkoop naar vaste nummers bellen en gratis onderling. zowel via de pc als met je vaste telefoon en zelfs met je mobiel. skype is nergens voor nodig het is niet compatibel met andere toestellen.

  2. Waarom willen ze (de procucenten) toch altijd in zee met Skype. Voipstunt en Voipcheap zijn providers die sip-contacten toelaten op een voipmodem. Dus gewoon gratis telefoneren naar vele vaste lijnen!  Waarom  toch al die (Skype)-toestellenl waarvoor je computer nog steeds moet aan staan???

Reacties zijn gesloten.