Beveiliging tegen kleine, mobiele apparatuur dringend noodzakelijk

0
53

Mobiele vergrendeling
Mobiele apparatuur met dataopslag gewoon verbieden is niet praktisch. Ook het zonder onderscheid afsluiten van alle externe verbindingen van bedrijfs-pc’s is weinig praktisch. Een betere oplossing is niet zonder onderscheid te blokkeren, maar het gebruik van mobiele apparatuur aan afdwingbare regels of voorwaarden te onderwerpen. Dat kunnen we doen met de installatie van gespecialiseerde clientsoftware of agenten op de gebruikers-pc’s.
De voorwaarden leggen we vast in een beveiligingsreglement of ‘security policy’. De clientsoftware kan die raadplegen via een gespecialiseerde server.
We creëren een policy-gestuurd beveiligingssysteem dat aangeeft onder welke omstandigheden en op welke tijdstippen en door wie geschreven mag worden op externe geheugens, cd/dvd-schijfjes, diskettes, en andere mobiele apparaten met opslagcapaciteit.
Daarnaast laten sommige producten ook toe verplichtingen op te leggen om informatie die uit het bedrijf wordt meegenomen afdoende te beveiligen, mocht de mobiele drager verloren gaan of gestolen worden. Gespecialiseerde software zoals Centennial DeviceWall, DevicePro 2007, DriveLock, SafeBoot for USB, SafeBoot Port Control, SmartLine DeviceLock en Utimaco Safeguard PortProtector kan hiervoor worden gebruikt.

1
2
3
4
5
Vorig artikelDraagbare dvd-speler met draaibaar en plooibaar breedbeeldscherm
Volgend artikelSuperdunne Sharp Full HD tv in pianolakuitvoering
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.