Beveiliging tegen kleine, mobiele apparatuur dringend noodzakelijk

0
53

Draadloze netwerkbeveiliging
Wellicht staat u er niet eens meer bij stil, maar WLAN’s met hun routers en AP’s zijn al lang niet meer de enige manier waarop een draadloze verbinding met een bedrijfsnetwerk tot stand kan worden gebracht. Het kan ook via Bluetooth, via een infrarode poort of via 3G/UMTS.
Een policy-gestuurd systeem voor het bewaken, beheren en beheersen van draadloze verbindingen is een must, omdat dan duidelijke regels kunnen worden doorgevoerd voor wie wat waar en wanneer mag.

WIPS
Dergelijke systemen worden Wireless Intrusion Prevention systemen of WIPS genoemd en zijn meestal verkrijgbaar als bijkomende module voor bestaande netwerkbewakingsapparatuur.
Als het beveiligingssysteem in staat is op basis van signaalsterkte en clientlocatie perimetercontroles en -regels te gebruiken (waarbij dus andere regels gelden voor draadloze clients die zich buiten de bedrijfsgebouwen of buiten het bedrijfsterrein bevinden), dan is dat perfect.
Opsporing en blokkering van ‘rogue’ (dus niet toegelaten) WLAN-systemen is hierbij uiteraard cruciaal. Het reglementsysteem moet ook ondersteuning kennen voor gasttoegang.
Een WIP bestaat meestal uit een server, een console voor de bediening en x-aantal aparte draadloze sensoren die het draadloze spectrum bewaken in het bedrijf en de omgeving ervan.
Voorbeelden van oplossingen voor het bewaken beheren van draadloze netwerktoegang zijn 3Com AirProtect (hardware), AirDefence Enterprise (software), AirMagnet Enterprise (software), Motorola RF Management Suite (software), Safend Protector (software) en Secure Computing SecureWire Access Gateway (hardware).

1
2
3
4
5
Vorig artikelDraagbare dvd-speler met draaibaar en plooibaar breedbeeldscherm
Volgend artikelSuperdunne Sharp Full HD tv in pianolakuitvoering
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.