Draagbare dvd-speler met draaibaar en plooibaar breedbeeldscherm

1
372

Formaten
De PET1030 kan niet alleen regio 2 dvd’s weergeven, maar ook digitale foto’s vanaf een USB 2.0-aansluiting of SD/MMC Card weergeven. USB-geheugens dienen aan de MSD-standaard te voldoen. Dat is het geval met alle moderne USB-geheugen. De weergegeven foto’s kunnen van HD JPEG-kwaliteit zijn. Ook DivX en MPEG4 worden ondersteund. Philips vermeldt niet welke DivX-codecs worden ondersteund. Verder kun je met deze draagbare dvd-speler ook mp3- en wma-muziek die op cd gebrand is of op een USB-stick staat, beluisteren.

Bediening en aansluitingen
De bedieningsknoppen staan op een lange rij onder het scherm. Dat is handig bij gebruik in de auto. Een infrarode afstandsbediening wordt echter ook meegeleverd.
De in- en uitgangen zijn allemaal bestemd voor 3,5 mm pluggen. Geschikte S-video en Composiet-kabels zijn meegeleverd. Er is ook een coxiale digitale geluidsuitgang. Deze speler heeft slechts één koptelefoonaansluiting.

Philips PET1030 draagbare dvd-speler

Prestaties
Het beeldscherm is goed ontspiegeld en heeft een adequate zwartweergave. Ook de kijkhoek is redelijk groot, al krijg je toch het beste resultaat als je recht voor het scherm zit, zoals in de wagen meestal het geval zal zijn. De beeldkwaliteit is goed voor een dergelijk mini-apparaat en beter dan dat van de eerder geteste PET 835, die overigens een lagere schermresolutie heeft. Ook het geluid is goed verstaanbaar, zelfs in een rijdende wagen. Zelfs op kasseiwegen traden geen skips in het geluid of beeld op. Ook de ondertitels zijn goed leesbaar.
Spijtig genoeg ondersteunt het menu geen Nederlandse, onbegrijpelijk voor een van oorsprong Nederlands bedrijf. De zeer beknopte handleiding is wel in (ook) het Nederlands uitgevoerd.

Van deze dvd player bestaat ook een versie met ingebouwde DVB-T tuner onder het typenummer PET1035.

Conclusie
De Philips PET1035 is een stevig gebouwde draagbare dvd-speler met een erg groot breedbeeldscherm. De beeld- en geluidskwaliteit zijn gewoon goed voor een dergelijk draagbaar apparaat. Jammer dat het bedieningsmenu niet Nederlandstalig is. Je betaalt ook redelijk wat extra voor de Philips-merknaam. Vergelijkbare spelers van onbekende merken kosten heel wat minder, maar bieden vaak ook een mindere beeld- en geluidskwaliteit.
Adviesprijs
349 euro.
1
2
Vorig artikelVista onder vuur
Volgend artikelBeveiliging tegen kleine, mobiele apparatuur dringend noodzakelijk
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

  1. Ik zoek een Nokia Mobiele om te kunnen plooien zelfde model
    dan de nokia 6085 was, +- 8 mp groot beeld om mooie foto’s en
    gèèn touch screen !! van Telenet

Reacties zijn gesloten.