Digitale fotolijst baart kopzorgen

1
64

op een SD geheugenkaartje en staken dat in het fotokader. Nu toonde het fotokader wel de bestanden, maar het vertikte wederom om ze af te spelen. Een volgende poging dan maar: we sleepten mp3-bestanden van onze pc naar het interne geheugen van het fotokader. Maar nog steeds bleven de luidsprekers stom.

Kodak EasyShare EX 1011 muziek afspelen
Muziek afspelen verliep niet als een fluitje van een cent

Een firmwareupgrade leek soelaas te moeten bieden. Het is een wat omslachtige operatie omdat je het fotokader met de USB-kabel aan je pc moet koppelen, vervolgens een bestand moet downloaden van de Kodak site, dat naar een leeg geheugenkaartje moet slepen, het fotokader moet loskoppelen van je pc en aan en uit  moet zetten. Daarna kun je in de instellingen de optie Firmware upgrade activeren waarna de upgrade wordt uitgevoerd. De ergernis sloop binnen toen ook na deze upgrade het fotokader onze mp3-bestanden nog steeds niet wilde afspelen. Toen we uit een andere folder een mp3-bestand kozen, bleek de EX1011 plotseling wel bereid het af te spelen. We hebben tijdens onze testen nog nooit meegemaakt dat onze test-mp3-bestanden niet konden worden afgespeeld en hebben dan ook geen verklaring waarom het kader het ene mp3-bestand wel en het andere niet wilde afspelen.
Niet dat je je moet verheugen op de muziekfunctie van de EX1011. Het volume is veel te laag en de kwaliteit die de luidsprekertjes op de achterkant produceren is wat ons betreft ondermaats.
Ook videobestanden wilde de EX1011 niet afspelen via streaming of van SD geheugenkaart of interngeheugen. We sloten een Kodak EasyShare P712 digitale camera, waarmee we een video-opname maakten, aan op het fotokader via een USB-verbinding. En dit bestand was het EasyShare fotokader wel bereid om af te spelen.

Conclusie
Het is niet echt EasyShare-n met de EX1011 digitale fotolijst van Kodak. Met het weergeven van foto’s van verschillende bronnen heeft het fotokader geen probleem, maar het is een stuk nukkiger met muziek- en ook video-bestanden, waarbij het niet duidelijk is wat de reden precies is waarom de EX1011 het ene bestand wel lust en het ander niet. Indien alles zou werken zoals geadverteerd biedt de mogelijkheid bestanden draadloos te streamen naar het digitale fotokader wel een meerwaarde. Maar met de ervaringen die wij hadden met het Kodak EasyShare EX1011, kunnen we dit digitale fotokader onmogelijk aanbevelen. Tenzij je iemand bent die houdt van een flinke portie ergernis op zijn tijd.
Adviesprijs
€ 289
1
2
3
Vorig artikelVoetbal anno 2008
Volgend artikelTriootje nieuwe gsm-toestellen van Sony Ericsson
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

  1. Bij mij geeft de EX-1011 andere problemen. Het herkend de computer met vista ultimate niet. Een computer met Xp wel. Wel raar terwijl de computer met vista de fotolijst wel herkend. Wie heeft hiervoor een oplossing?

Reacties zijn gesloten.