Digitale fotolijst baart kopzorgen

1
64

digitale fotokader te streamen. Je moet in de Bibliotheek van Windows Player 11 in het onderdeel “Media delen” de optie “Mijn mediabestanden delen” aanvinken indien dit niet zo is ingesteld.
Vervolgens moet je het digitale fotokader aanzetten en wordt het scherm “Netwerkverbinding weergeven” getoond dat je helpt bij het maken van een verbinding met je draadloze thuisnetwerk als je dat hebt. Als je daarna opnieuw Windows Media Player 11 opent, zul je daar het fotokader zien in het onderdeel ”Bibliotheek – Media delen”. Je moet het delen dan nog wel toestaan aan het fotokader.

Kodak EasyShare EX1011 bronnen

De mogelijke bronnen waarvan je fotobestanden kunt tonen op het Kodak fotokader

Kodak heeft een apart vel bij het fotokader gestoken met daarop de instructies hoe je een verbinding maakt met je draadloze netwerk. Indien je deze duidelijk volgt, mag het normaal geen probleem opleveren om de draadloze functie van het digitale fotokader te activeren.
Je hebt nu verschillende mogelijkheden om foto’s, video’s en muziek af te spelen op het digitale fotokader. De EX1011 heeft zelf een intern geheugen van 128 MB waarop je bestanden kwijt kan, je kunt externe geheugenkaartjes in de sleuf steken waarna het fotokader ze meteen herkent of je kunt bestanden tonen die op je pc staan via de draadloze verbinding. Daarnaast kun je via de mini-USB aansluiting camera’s rechtstreeks aansluiten op het fotokader om foto’s of video’s te tonen. Via een meegeleverd verloopkabeltje van een mini naar gewone USB-aansluiting kun je ook geheugensticks of andere opslagapparaten op de digitale fotolijst aansluiten.
Telkens als je het fotokader inschakelt, wordt er een diavoorstelling gestart. De duur en de overgangsstijl kun je aanpassen. Foto’s kun je ook in miniaturen weergeven en je kunt bestanden ook kopiëren of verwijderen. De kwaliteit van het scherm is uitstekend.

Muziek, maestro?

Tijdens onze test zag de EX1011 wel de bestanden op onze pc en hij gaf ook keurig de foto’s weer. Toen we muziekbestanden wilden afspelen, bleven de luidsprekers achter op het fotokader evenwel stom. Wat we ook probeerden, de EX1011 zag de muziekbestanden niet. We kopieerden speciaal mp3-bestanden

1
2
3
Vorig artikelVoetbal anno 2008
Volgend artikelTriootje nieuwe gsm-toestellen van Sony Ericsson
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

  1. Bij mij geeft de EX-1011 andere problemen. Het herkend de computer met vista ultimate niet. Een computer met Xp wel. Wel raar terwijl de computer met vista de fotolijst wel herkend. Wie heeft hiervoor een oplossing?

Reacties zijn gesloten.