Panda levert geautomatiseerde malware audits via het internet

0
30

meer diepgravende controle en pas als daar opnieuw een waarschuwingsvlag gehesen wordt, kan de Malware Radar er zeker van zijn dat het om malware gaat en de nodige maatregelen nemen.
Hierbij kan de server van Panda rekening houden met bepaalde uitbraakverschijnselen (verdachte bestanden die plots grootschalig opduiken) die een lokaal geïnstalleerde beveiligingsapplicatie niet ter beschikking heeft.

Werking
Omdat de Panda Malware Radar bedoeld is voor bedrijven is de geboden functionaliteit daar uiteraard ook op afgestemd. Zo genereert de dienst uitgebreide auditrapporten met alle gevonden niet-ontdekte malware en op welke pc en in welke subdirectory die verborgen zat en of die actief of latent (geïnstalleerd maar niet actief) is.
In die rapporten vindt u ook een lijst van geïnstalleerde beveiligingen en hun status: verouderde signatuurbestanden of onbeschermde pc’s worden hier duidelijk aangegeven. En ten slotte is er ook nog een lijst van ontdekte kwetsbaarheden die door malware uitgebuit zou kunnen worden in uw netwerk. Van dat alles vindt u dan ook nog een lijst met aanbevelingen om al die gevonden problemen op te lossen.

Panda Malware Radar webinterface
Panda Malware Radar webinterface

Beheer
Voor beheerders is het wel interessant dat dit allemaal zonder vooraf geïnstalleerde clientsoftware of agenten werkt. U start de dienst met uw webbrowser en kunt van daaruit scans laten uitvoeren van

1
2
3
4
Vorig artikelIomega verhoogt capaciteit eGo mobiele harde schijf
Volgend artikelNotebooks volgend jaar energiezuiniger en robuuster