Camera die je bedient met een interactief LCD-scherm

0
82

en heeft elf opnamemodi, waaronder een macromodus en een panoramamodus.
Als je de software hebt geïnstalleerd, kun je de panorama’s automatisch laten samenvoegen wanneer je ze overbrengt naar de computer. Maar je kunt het ook door de camera laten doen, wat wel tijd en dus batterijenergie vergt. Zeker bij het maken van panoramafoto’s is de helderheid van het LCD-scherm bij helder weer vaak ontoereikend. Het scherm geeft immers telkens aan waar je de volgende foto van het panorama dat je wil samenstellen moet beginnen en dat is in die omstandigheden wel eens moeilijk zichtbaar.

HP Photosmart R937 bovenkant
Bovenkant van de HP Photosmart R937


Fotomodel

Het interactieve scherm maakt bewerkingen van foto’s in de camera ook eenvoudiger. In het weergavemenu tref je een aantal hulpmiddelen om je foto’s te verbeteren, zoals rode ogen of dierenogencorrectie, of om artistieke effecten toe te passen. HP had al een hulpmiddel om wat kilo’s van een gefotografeerd persoon af te halen en nu kun je ook nog rimpels of andere onvolkomenheden retoucheren. Met andere woorden: iedereen een fotomodel met de nieuwe HP camera.

Kwaliteit
Wat bij sommige opnames erg opvalt is de sterke tonvorming, wat wellicht te maken heeft met het interne model van de zoomlens en de compromissen die daarbij moesten gesloten worden. Dat fish eye-effect zie je zelfs al aan de boven- en onderkant van het beeld op het LCD-scherm als je een onderwerp met veel lijnen in beeld neemt. De tonvorming valt wel grotendeels weg bij foto’s genomen in telebereik, maar we vinden het op sommige foto’s toch storend. Zo staan bijvoorbeeld lantaarnpalen, die zich links of rechts op een foto bevinden, niet meer recht maar maken een kromming. Het kostte ons soms ook moeite om een onderwerp mooi recht in beeld te nemen. Zo dienden we onze testkaart een aantal

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelAldi: verschillende aanbiedingen in België en Nederland – Deel 2
Volgend artikelZelf navigatiekaarten verbeteren met TomTom GO 520/720
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.