Argent Guardian bewaakt servers en diensten

0
37

overtreden wordt zodra een van de SMTP-diensten uitvalt. De toestellen of servers die u wil bewaken zitten overigens niet in de Regels. Daarvoor dienen bewaakgroepen: hiermee geeft u aan wat u wil bewaken en kunt u toestellen en servers ook in groepen indelen. Vaak gebruikte bewaakgroepen zijn groepen voor ‘alle Exchange servers’ of ‘alle SQL servers’. Relatoren combineren regels, bewaakgroepen en waarschuwingen tot een geheel. Een relator geeft dus aan welke regel wordt uitgevoerd voor welke bewaakgroepen en welke waarschuwingen uitgaan als die regel overtreden wordt, maar ook wanneer en hoe vaak dit uitgevoerd wordt. Voor dit laatste kan een optionele kalender gekoppeld worden aan de relatoren.

Argent Guardian bewaakgroepen
Argent Guardian bewaakgroepen

Macro’s
Er is een voorziening om macro’s te definiëren om vaak voorkomende onderdelen te groeperen voor hergebruik. Zo kunt u waarschuwingsmacro’s aanmaken, maar ook e-mailontvangermacro’s, dienstenmacro’s, programma-macro’s en gebruikersmacro’s.
Argent Guardian heeft een automatische rapportdistributiemodule waarmee u volautomatisch bepaalde rapporten kunt laten genereren op welbepaalde tijdstippen en frequenties en die dan laten uitsturen naar e-mailcorrespondenten of uploaden naar websites. U kunt een locatie, gebruiker of toestel kiezen om een rapport naar toe te sturen.

Conclusie
Argent Guardian is een waardevol hulpmiddel om allerlei servers en diensten te bewaken. Netwerk- en systeembeheerders zullen het dus zeker op prijs stellen. Tegen 1000 euro per server kunnen we het wel niet bepaald goedkoop noemen. U kunt een en ander wel gratis uitproberen en op de website staat ook een ROI (return on investment)-calculator waarmee u kunt uitrekenen of en hoe snel deze investering zichzelf terugverdient.
Adviesprijs
Ca. 1000 euro/server (minimumlicentie 10 servers), probeerversies downloadbaar.
Systeemvereisten
Windows 200x, UNIX, Linux, …
Kort* Argent Guardian bewaakt al uw servers en diensten en rapporteert hierover.
* Functioneel indrukwekkend, maar voor een prijs.
1
2
3
4
Vorig artikel3D-kaartweergave nu ook bij draagbare autonavigatietoestellen Mio
Volgend artikelVlieg er eens uit met de Google Earth Vluchtsimulator