Argent Guardian bewaakt servers en diensten

0
37

Argent Guardian draaiende te hebben en de productieservers bewaakt binnen pakweg twee uur na installatie, aldus Argent. Voor grotere organisaties kunnen regionale agenten geïnstalleerd worden om een beter hiërarchisch overzicht te krijgen. U mag trouwens het agentloze en met agent bewaken mengen binnen eenzelfde domein, dat is geen enkel probleem.

Meerlagig
Argent gaat er prat op dat vier van de vijf grootste advocatenkantoren ter wereld van hun bewakingssoftware gebruik maken. De grootste van die vier heeft meer dan drieduizend servers in 47 landen, allemaal bewaakt met behulp van Argent.
Meerlagig Argent Guardian bestaat uit vier basisbouwstenen: regels, waarschuwingen, bewaakgroepen en relatoren. Regels dienen logischerwijze om te controleren op de specifieke condities die een beheerder wil bewaken. Daarbij zal hij de Regel zo configureren dat die overtreden wordt als een bepaalde drempel of een bepaald criterium overschreden wordt voor wat hij wil bewaken. Vrij bekende en vaak gebruikte regels zijn prestatieregels zoals "de regel wordt overtreden zodra de vrije-schijfruimte onder de 5% komt" of "de regel wordt overtreden als het CPU-gebruik boven de 90% komt".

Argent Guardian relatoren
Argent Guardian relatoren

Voorbeeld van bewakingsregel
Een dienstenregel zal gewoonlijk nagaan of een bepaalde dienst nog beschikbaar is. Zo zou u een postdienstregel kunnen hebben die

1
2
3
4
Vorig artikel3D-kaartweergave nu ook bij draagbare autonavigatietoestellen Mio
Volgend artikelVlieg er eens uit met de Google Earth Vluchtsimulator