Testmethode netwerkleurenlaserprinters

0
46
Dit artikel is deel 12 van 12 in het DiskIdee dossier Zakelijke kleurenlaserprinters
DossiernavigatieXerox Phaser 8550 ADP review

eindresultaat van de test. Alle scores zijn overigens procenten en worden dus op 100 punten uitgedrukt. De functionaliteitsscore noemen we F. De kwaliteitsmeting resulteert in de kwaliteitsscore Q. De snelheidsmeting resulteert in de snelheidsscore S. Prestatiescore P = w(F,Q,S) waarbij w een weging is van de scores F, Q en S. De weging wordt samengesteld bij het definiëren van de testspecificatie en moet beantwoorden aan het doel van de printertest. Zo zal een test van volumeprinters een hogere weging aan de snelheidsscore toekennen en zal een test van kleurenprinters meer belang hechten aan functionaliteit en kwaliteit dan aan snelheid. De voor deze test gekozen weging vindt u in de prestatietabel. Omdat het hier gaat om een test van volumekleurenlasers, weegt de snelheidsscore voor de helft van de punten door in de prestatietest, de functionaliteit en kwaliteit samen voor de andere helft.
2.De PRIJS/PRESTATIESCORE: de toestelprijs rekenen we om naar toestelkostprijsscore Kt (hoe lager de prijs, hoe hoger de score) door die te vergelijken met een "ideale prijs". Die ideale prijs berekenen we door de laagste prijs in de test te nemen en die naar beneden af te ronden tot het eerstvolgende lagere tiental. De juiste ideale toestelprijs vindt u in de prestatietabel. De paginakostprijs berekenen we op basis van de prijs van alle verbruiksartikelen en hun levensduur. Hierbij moeten we even opmerken dat het hier gaat om adviesprijzen. Vaak sluiten bedrijven onderhoudscontracten af waarin de verbruiksartikelen maar ook voorrijkosten, werk en onderdelen inbegrepen zijn. In dat geval is de hier berekenende paginakostprijs natuurlijk niet echt van toepassing voor u, maar u kunt wel een idee krijgen van de verhoudingen inzake verbruikskosten. Deze berekende paginakostprijs in eurocent per pagina rekenen we om naar een paginakostprijsscore Kp (hoe lager de paginakostprijs, hoe hoger de score) en ook hier werken we weer met een ideale paginakostprijs die berekend wordt door de laagste uit de test te nemen en naar onder af te ronden naar het eerstvolgende lagere tiental. Voor de berekenening van onze prijs/prestatie- of eindscore E wegen we de scores P (hierboven berekende prestatiescore), Kt en Kp tegen elkaar af: prijs/prestatie- of eindscore E = w(P, Kt, Kp). De weging wordt gedefinieerd bij het opstellen van de testspecificatie. Bij volumeprinters zullen we bijvoorbeeld een groot belang toekennen aan de paginakostprijs, terwijl dat voor desktopprinters helemaal niet zo belangrijk is. De voor deze test gekozen weging vindt u in de prestatietabel. Voor deze test gaat 80% van de eindscore naar prestatie en paginakostprijs en de overige 20% is voor de toestelprijs.

Bepaling testwinnaar(s)
De printer met de hoogste prestatiescore P is de toppresteerder: deze printer geeft volgens de test- en beoordelingsparameters de allerbeste productspecificaties en prestaties ongeacht zijn toestel- of paginakostprijs.
De printer met de hoogste prijs/prestatie- of eindscore E is de beste koop: deze printer heeft volgens de test- en beoordelingsparameters de beste combinatie van prestaties, toestelprijs en paginakostprijs.

1
2
3
Vorig artikelXerox Phaser 8550 ADP review
Volgend artikelNotebooklijn in krasvrije behuizing