Windows Mobile smartphone met 3D-vingerbediening

0
80

driedimensionaal snelmenu. Je moet het je voorstellen als een kubus die je kunt ronddraaien door links of rechts over het scherm te wrijven. Elk vlak van de kubus bevat een specifiek snelmenu. Het eerste vlak of scherm heeft bijvoorbeeld negen ‘duimposities’ waar de gebruiker zelf favoriete contacten aan kan koppelen en de telefoonfuncties mee kan bedienen. Een ander scherm bevat de multimediafuncties (muziek, foto’s, video’s). Het volgende scherm bevat de agenda-, internet- en communicatiefuncties.
Door met je duim van boven naar beneden over het scherm te wrijven sluit je de vingerinterface. TouchFLO is meer dan een gimmick: het maakt het effectief eenvoudiger om deze Windows Mobile smartphone te bedienen. De belangrijkste functies kun je voortaan met je vingers bedienen. Het pennetje kan onderweg in de zijkant van de smartphone blijven zitten.

 

HTC Touch inerface

HTC Touch interface

De dikke plastic laag heeft echter ook een nadeel: de penbediening werkt stroever dan we gewoon zijn van een Windows Mobile-smartphone. Het lijkt soms of de smartphone een fractie van een seconde te traag reageert op de pen en bovendien is de positionering ook na calibratie niet honderd procent accuraat. De pen is ook vrij klein (HTC levert een extra reserve-exemplaar mee). Aangezien de vingerinterface alleen werkt bij

1
2
3
4
Vorig artikelREV 70 biedt ruime verwisselbare opslag in compacte verpakking
Volgend artikelDraadloos multimediaplezier – Deel I
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.