Supersnel tot één TB netwerkopslagcapaciteit bijsteken

0
33

getrouw back-ups maakt, want als slechts één schijf kapot gaat ben je bij RAID-0 alle data van de twee schijven kwijt. Dat geldt trouwens ook voor de lineair samengebundelde configuratie. Bij RAID-1 blijft het systeem verder werken als één schijf uitvalt en heb je dus de tijd om die zo snel mogelijk te vervangen.

Meegeleverde software
Meegeleverde software

 

Linux
De volgende vraag van de wizard verraadt dat het systeem met Linux werkt: hij wil weten of hij het/de opslagvolume(s) moet formatteren met ext2 of met ext3. Ext3 is het meest stabiel, maar ext2 presteert beter. Als je met Windows pc’s toegang zoekt tot deze NAS, kun je voor ext2 kiezen. Als er ook Linux pc’s bijzitten, kies je beter voor ext3. In laterer firmwareversies van dit toestelletje is de ondersteuning voor ext3 overigens weggelaten. Daarna formatteert het systeem het/de opslagvolume(s) en is het systeem na een herstart klaar voor gebruik.

Beheer
De beschikbare opslagvolumes worden in hun geheel en zonder enige beveiliging of toegangscontrole op het netwerk beschikbaar gesteld. Met de webinterface kun je desgewenst

1
2
3
4
5
Vorig artikelOok INDI vraagt geld voor pauzeren tv-programma’s
Volgend artikelNieuwe Satellite notebooks van Toshiba