Stralende shooter met RPG-elementen

0
63

Depressief
Zoals ik al eerder zei gingen de media er tijdens eerdere aankondigingen van uit dat de sfeer in STALKER erg belangrijk zou zijn. Dat deze sfeer nog steeds erg belangrijk is, moge nu wel duidelijk zijn. De andere stalkers in het spel zien er erg schimmig en onbetrouwbaar uit. De hele omgeving ziet er heel erg grauw en depressief uit. Doordat er overal prikkeldraad hangt en er overal verlaten en kapotte huizen staan, krijg je het gevoel dat je er liever weg wilt.
Probeer je echter weg te gaan kom je er al snel achter dat het gebied is afgezet door een militaire overmacht die indringers zonder pardon afknallen. Tijdens het lopen door het gebied heb je een meter bij je die de radioactieve straling meet en dat aangeeft door sneller of langzamer te gaan tikken. Dit soort details maken STALKER een zeer sfeervolle game.

Tijdens het lopen door het gebied heb je een meter bij je die de radioactieve straling meet

Conclusie
S.T.A.L.K.E.R Shadow of Chernobyl is uiteindelijk toch geen gedateerd spel geworden en we kunnen er zeker blij mee zijn. De graphics zijn niet de beste graphics die nu op de pc te zien zijn, maar zijn zeker okay te noemen. STALKER weet zich goed te onderscheiden van andere shooters door de toevoeging van RPG-elementen en de unieke sfeer in het spel. Je kunt goed zien dat de makers van het spel zich echt hebben verdiept in Tsjernobyl om de omgeving zo realistisch mogelijk weer te geven. Dit spel bezorgt je meer dan genoeg leuke gameplay. En mocht je helemaal klaar zijn met de singleplayer, dan kun je altijd nog in de multiplayer tegen andere spelers aan de slag.

Officiële site van het spel: http://www.stalker-videogame.com/
Ontwikkelaar: THQ
Distributeur: THQ

1
2
3
Vorig artikelHalo 3 te koop in september en nu al even speelbaar in multiplayer beta
Volgend artikelDigitale knipsels verzamelen met Google Kladblok