Sound Blaster geluidskaart voor gamers en multimedia-fanaten

0
48

Kwaliteit
Om de kwaliteit van de geluidskaart te testen hebben we het programma RightMark Audio Analyzer erop los gelaten. We hebben de test uitgevoerd tegen 24-bit en op 96 kHz. We tekenden de volgende resultaten op:

Creative SoundBlaster X-Fi Xtreme Gamer resultaten RightMark Audio Analyzer
Resultaten van het testprogramma RightMark Audio Analyzer

Zoals je kan zien zijn de resultaten voor de Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer zeer goed, zelfs uitstekend. Het frequentiebereik is netjes stabiel tegen de nul zoals het hoort te zijn. Bij de 20 kHz valt het geluid helemaal weg. Dit is niet erg, omdat het menselijk gehoor enkel geluid waarneemt tot een 15 à 20 kHz.

Creative SoundBlaster X-Fi Xtreme Gamer frequency report

Conclusie
Ben je iemand die bij het computeren veel belang hecht aan het geluid, dit zowel tijdens het gamen als het bekijken van films en neem je geen genoegen met het geluid van een onboard geluidskaart, dan is de Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer kaart iets voor jou. Tenminste, als je daar € 100,- voor over hebt. Deze geluidskaart presteert zeer goed in onze (luister)testen. Bovendien kan je het geluid volledig aanpassen aan je eigen behoeften. Zo vinden we het zeer handig dat er verschillende modi zijn, waardoor het eenvoudig is om te wisselen tussen geluidsinstellingen.
Adviesprijs
€ 100,-
Systeemvereisten
Originele Intel Pentium III 1 GHz, AMD 1 GHz processor of sneller; Intel, AMD of 100% compatibele chipset op het moederbord; Microsoft Windows XP Service Pack 2 (SP2) of Windows Vista; 512 MB RAM-geheugen; 600 MB vrije ruimte op de vaste schijf; vrije PCI 2.1-sleuf voor de geluidskaart; cd-rom/cd-rw- of cd/dvd-romstation vereist voor software-installatie; grafische kaart met 3D-beeldversneller die DirectX 9 en OpenGL ondersteunt; er is een internetverbinding nodig om gratis PoweDVD-spelers met Dolby Digital- en DTS-decodering te kunnen downloaden
1
2
3
4
Vorig artikelSony Ericsson smartphone met de meeste functies tot op heden
Volgend artikelMicrosoft lanceert zakelijke beveiligings- en beheersoftware