Sound Blaster geluidskaart voor gamers en multimedia-fanaten

0
48

Verschillende modi
De X-Fi geluidskaart van Creative krijgt drie modi mee; een game-modus, een entertainmentmodus en een audiocreatiemodus. Je kan voor elk van de drie modi andere instellingen maken die dan tijdens het gamen of luisteren naar muziek tot zijn recht komen. Tussen deze modi kan je eenvoudig wisselen door middel van de Modus Schakelaar. We gaan hieronder maar enkele instellingen bespreken zodat je toch een klein idee hebt van wat je met elke modus kan aanvangen.

Met de Modus Schakelaar kan wisselen tussen de drie modi

Met de Modus Schakelaar kan wisselen tussen de drie modi

Wanneer je naar muziek luistert of een film wil kijken kan je best de entertainmentmodus inschakelen. Daar kan je tussen verschillende EAX-effecten kiezen, met name geen, amfitheater, jazzclub, operazaal, orkestbak, recitalzaal, balzaal, stenen zaal en theater. Wanneer je verandert van modus kan je dit ook duidelijk horen. Creative heeft dit zeer realistisch gedaan. Een van de andere functies is de X-Fi Crystalizer. Deze verbetert de muzikale dynamiek door scherpe percussiegeluiden en muziekovergangen te benadrukken om zo een energiekere en dynamischere luisterervaring te creëren. De laatste functie die de moeite waard is om te vermelden is dat er een volwaardige equalizer aan boord zit. Zo kan je zelf gaan bepalen welke tonen beter uit de verf moeten komen, maar je kan ook kiezen uit verschillende voorgeprogrammeerde keuzes, zoals dance, jazz, rock.
In de gamemodus heb je verschillende instellingen die zich ook in de entertainmentmodus bevinden, maar hier kan je bepaalde instellingen maken die belangrijk zijn bij het gamen. Zo kan je de microfoonomgevingseffecten zo instellen dat hij niet te veel omgevingsgeluid opneemt. Verder kan je in de gamemodus ook de bassboost aanpassen. Dat kan interessant zijn wanneer je een spel speelt waarbij veel ontploffingen gebeuren.

1
2
3
4
Vorig artikelSony Ericsson smartphone met de meeste functies tot op heden
Volgend artikelMicrosoft lanceert zakelijke beveiligings- en beheersoftware