De snelle terabyte-uitbreiding in uw LAN

2
50

Omdat de NetBench-resultaten zwaar afhankelijk zijn van het precieze aantal clients dat op een gegeven moment met de fileserver werkt, hebben we ze herleid tot een gemiddelde werksnelheid in Mbit/s per client op elk willekeurig ogenblik van de test.

Adaptec Snap Server 410 NAS

Het eindresultaat is met andere woorden de gemiddelde werksnelheid van één willekeurige client op de server voor elke mengeling van één tot maximaal twintig clients. Voor de scoreberekening hebben we deze gemiddelde clientwerksnelheid genomen en die vergeleken met een ideale gemiddelde serverwerksnelheid van 50 Mbit/s voor een willekeurige mix van clients. Hoe hoger deze testscore, hoe beter de netwerkprestaties van de fileserver.

Prestaties
De Snap Server 410 haalde een gemiddelde werksnelheid van 48,35 Mbit/s tijdens onze benchmark en dat is erg goed.

Conclusie
De Snap Server 410 is een erg performante NAS voor eenvoudige configuraties zonder noodzaak aan een al te gesofisticeerd centraal beheer van tientallen of zelfs honderden van deze appliances. Als u uw netwerk snel en efficiënt wil uitbreiden met een terabyte RAID-5 oplossing, is deze appliance uw aandacht zeker waard.
Adviesprijs
2.190 euro excl. btw
1
2
3
Vorig artikelFujitsu-Siemens Lifebook C1420, E8210 en T4215 review
Volgend artikelVan video naar dvd
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

  1. Over koppeling met domein of NT. 
    Wij gebruiken al zo’n 8 jaar SnapServers.  De 410 kunnen we zowel koppelen aan een Novell server als aan een Windows Domein server voor usermanagement en security.  Zelfs user-groepen  van het AD gebruiken we om deze rechten te geven tot folders of files op de SnapServers.   Ook heel handig in de web-server, alle folders kunnen worden bekeken via de web-browser ook, wij gebruiken hem zelfs 50% als intranet server.  Onze oudste server is momenteel 7 jaar oud en na deze periode van24/24u continue mag die worden vervangen, weinig echte servers die zoveel kunnen bieden op gebied van beschikbaarheid en haast geen onderhoud.  Prijs/kwaliteit vergeleken met een gewone server is stukken beter.

Reacties zijn gesloten.