Home Bedrijven

De snelle terabyte-uitbreiding in uw LAN

2
50

Testmethode
We deden een beroep op de eTestingLabs NetBench serverbenchmark versie 7.03 met de standaardinstellingen. Wij hingen in totaal 20 clients aan de server, allemaal draaiend op gangbare desktop-pc’s onder Windows XP.

Beheerinterface Snap Server
Webbeheer van Snap Server

Op elke fysieke pc draaiden meerdere virtuele NetBench-clients. De test gebeurde met Gigabit Ethernet-netwerkkaarten van D-Link in de desktopclients. In de notebookclients waren de gebruikte netwerkkaarten van verschillende merken, zoals Broadcom, Intel en Realtek. De te testen server en de client-pc’s hingen in hun eigen aparte testnetwerk, verbonden via een Gigabit-switch. De NetBench-clients belasten de server maximaal; in een werkelijke productie-omgeving komen dit soort belastingsniveaus zelden voor. Onze testopstelling simuleert dus een veel groter netwerk.

2 REACTIES

  1. Over koppeling met domein of NT. 
    Wij gebruiken al zo’n 8 jaar SnapServers.  De 410 kunnen we zowel koppelen aan een Novell server als aan een Windows Domein server voor usermanagement en security.  Zelfs user-groepen  van het AD gebruiken we om deze rechten te geven tot folders of files op de SnapServers.   Ook heel handig in de web-server, alle folders kunnen worden bekeken via de web-browser ook, wij gebruiken hem zelfs 50% als intranet server.  Onze oudste server is momenteel 7 jaar oud en na deze periode van24/24u continue mag die worden vervangen, weinig echte servers die zoveel kunnen bieden op gebied van beschikbaarheid en haast geen onderhoud.  Prijs/kwaliteit vergeleken met een gewone server is stukken beter.

Comments are closed.