Groot zoombereik in een handzaam model

5
69

Haarscherpe foto’s
Foto’s kunnen soms vaag of onscherp zijn. Dat kan veroorzaakt worden door verschillende factoren, zoals handbeweging tijdens het nemen van de foto, een bewegend object. Maar de Panasonic Lumix TZ3 weet hoe hij hiermee moet omgaan. Dankzij de Mega Optical Image Stabilizer worden foto’s haarscherp weergegeven ondanks trillingen van de handen. Deze functie kan men activeren door rechtsbovenaan op de stabilisatorknop te klikken. Vervolgens kan men kiezen uit drie modussen: Off, mode 1 of mode 2. Bij de eerste modus is er een constante correctie, bij de tweede modus is er een correctie wanneer men op de ontspanner duwt.
Verder zal de camera ook perfect bewegende onderwerpen kunnen fotograferen. Dankzij de Intelligent ISO Control wordt het onderwerp automatisch gedetecteerd en wordt vervolgens de sluitersnelheid en de lichtcondities afgesteld op deze situatie. De Intelligent ISO Control kan men simpelweg inschakelen door deze functie te selecteren via de draaischakelaar.

Bediening
De menuknop van de Panasonic Lumix TZ3De bediening van de camera is zeer eenvoudig. Elke beginnende fotograaf zal hiermee mooie kiekjes kunnen  schieten. Je bedient de camera met de draaischakelaar of met de knoppen achteraan. Dankzij het Nederlandstalige menu kan iedereen hier direct zijn weg in vinden. Op de draaischakelaar staan volgende programma’s: simple mode, playback, intelligent iso, normal picture, macro, motion picture, print mode, clipboard, scene mode 1 en scene mode 2. Via de scène 1 en scène 2 mode kan je nog eens 21 verschillende scènes kiezen, bv. Portrait, Soft Skin, Scenery, Sports, Night Scenery, Sunset, High Sens., Starry Sky, Beach, Snow, Underwater, … Voor elke situatie bestaat er wel een functie voor die dan perfecte foto’s levert. Zo kan je bij bepaalde programma’s ook nog bepaalde instellingen wijzigen zoals de ISO-waarde (die varieert van ISO 100 tot ISO 1250, tot zelfs ISO 3200 in de High Sensitivity Mode), kleurmodes en de lichtinstellingen. Het programma “clipboard” maakt het mogelijk om foto’s apart op te slaan. Zo kunnen foto’s die in deze modus getrokken worden snel terug worden bekeken. Dit is zeer handig wanneer je een foto van een memobord (bijvoorbeeld de treinuren) maakt en deze snel bij de hand wil hebben.

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelAlternatief voor Windows-servers
Volgend artikelGebruiksvriendelijke instapcamera’s

5 REACTIES

  1. Om fotos binnen te nemen is de TZ3 niet zo goed , zeker zonder flits , veel ruis , dit is één van de weinige nadelen van dit apparaat. Voor de rest is dit werkelijk een fantastisch toestel ( zeker zijn zoom)

  2. @Jan Tytgat #3: Jozef heeft gelijk. Trouwens: de bij de FZ50 geleverde batterij in package is de Eforce CGA-S006E, en die hoort in feite compatibel te zijn. En zelfs dan nog: op de pagina met de beschrijving ( klik hier voor link) staat duidelijk "Binnen de 7 dagen Niet Goed Geld Terug garantie", tekst die op zijn beurt doorlinkt naar deze pagina met daarop de procedure. Nu mag Pixmania wel doen alsof dat een geweldige gunst is en dat gebruiken als verkoopsagment, het is doodgewoon de (Belgische) wet. Heb je ook al contact opgenomen met hun klantendienst ( 070-3500791 )?

  3. Beste Jan,

    Volgens mij heb je bij een internetaankoop in België altijd een bedenktijd van 7 dagen en moeten ze het product dus terugnemen en je terugbetalen. Indien ze dat niet doen, dan kun je klacht indienen.

  4. ik zou iedereen de raad willen geven om op te letten bij aankoop van "packages" waarin een reservebatterij wordt aangeboden. Zo heb ik bij Pixmania een reservebatterij in een packagedeal met een FZ50 gekocht die NIET compatibel is met de lader! En van omruilen geen sprake hoor; dus 60 EUR weggegooid geld!

  5. Ik maak vaak foto’s binnen. Daarom zoek ik een camera met een 28mm lens en de mogelijkheid om zonder flits goede foto’s te kunnen maken. De foto’s worden gebruikt voor in een brochure (afm. foto  ca 10×12) en voor een presentatie op internet.
    De kompakte afmetingen van de panasonic spreekt mij zeer aan. Ik denk een keuze te maken tusse de TZ3 en de FX100.
    Wie kan mij een goed advies geven?
    vriendelijke groet
    J.Wildhoek

Reacties zijn gesloten.