Groot zoombereik in een handzaam model

5
69

Zoomen, zoomen en zoomen
Wat de Panasonic Lumix TZ3 toch zo speciaal maakt is de optische zoom. Dankzij zijn 28 mm Leica DC Vario-Elmar groothoeklens kan deze camera tot 10x optisch inzoomen. Wanneer je de camera in 3 megapixelmodus zet, kan deze zelfs tot 15x zoomen. Jammer genoeg wordt er dan niet meer optisch gezoomd. Bij 15x zoom neemt de camera eigenlijk een detail van het beeld dat in 10x optische zoom is bereikt. Dat is handig voor mensen die geen ervaring hebben met fotobewerkingssoftware. Met de digitale zoom kan je een zoom van respectievelijk 40x halen.
Wij namen de proef op de som en hebben de zoom van de Panasonic Lumix T3 getest. Onderstaande foto’s leveren het bewijs dat de zoom vrij indrukwekkend is. De eerste foto is getrokken in de 7 megapixelmodus zonder ingezoomd te hebben. De tweede is ook weer in de 7 megapixelmodus getrokken, maar dan met 10x optisch ingezoomd. En de derde foto is getrokken in de 3 megapixelmodus met een 15x zoom.

Foto genomen in de 7 megapixelmodus zonder ingezoomd te hebben

Foto genomen in de 7 megapixelmodus zonder ingezoomd te hebben

Foto genomen in de 7 megapixelmodus, maar dan met 10x optisch ingezoomd

Foto genomen in de 7 megapixelmodus, maar dan 10x optisch ingezoomd

Foto genomen in de 3 megapixelmodus met een 15x zoom

Foto genomen in de 3 megapixelmodus met een 15x zoom

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelAlternatief voor Windows-servers
Volgend artikelGebruiksvriendelijke instapcamera’s

5 REACTIES

  1. Om fotos binnen te nemen is de TZ3 niet zo goed , zeker zonder flits , veel ruis , dit is één van de weinige nadelen van dit apparaat. Voor de rest is dit werkelijk een fantastisch toestel ( zeker zijn zoom)

  2. @Jan Tytgat #3: Jozef heeft gelijk. Trouwens: de bij de FZ50 geleverde batterij in package is de Eforce CGA-S006E, en die hoort in feite compatibel te zijn. En zelfs dan nog: op de pagina met de beschrijving ( klik hier voor link) staat duidelijk "Binnen de 7 dagen Niet Goed Geld Terug garantie", tekst die op zijn beurt doorlinkt naar deze pagina met daarop de procedure. Nu mag Pixmania wel doen alsof dat een geweldige gunst is en dat gebruiken als verkoopsagment, het is doodgewoon de (Belgische) wet. Heb je ook al contact opgenomen met hun klantendienst ( 070-3500791 )?

  3. Beste Jan,

    Volgens mij heb je bij een internetaankoop in België altijd een bedenktijd van 7 dagen en moeten ze het product dus terugnemen en je terugbetalen. Indien ze dat niet doen, dan kun je klacht indienen.

  4. ik zou iedereen de raad willen geven om op te letten bij aankoop van "packages" waarin een reservebatterij wordt aangeboden. Zo heb ik bij Pixmania een reservebatterij in een packagedeal met een FZ50 gekocht die NIET compatibel is met de lader! En van omruilen geen sprake hoor; dus 60 EUR weggegooid geld!

  5. Ik maak vaak foto’s binnen. Daarom zoek ik een camera met een 28mm lens en de mogelijkheid om zonder flits goede foto’s te kunnen maken. De foto’s worden gebruikt voor in een brochure (afm. foto  ca 10×12) en voor een presentatie op internet.
    De kompakte afmetingen van de panasonic spreekt mij zeer aan. Ik denk een keuze te maken tusse de TZ3 en de FX100.
    Wie kan mij een goed advies geven?
    vriendelijke groet
    J.Wildhoek

Reacties zijn gesloten.