Gebruiksvriendelijke Office 2007 vergt bijkomende opleiding gebruikers

0
46

 

Opfriscursus
Het interactieve helpsysteem van Office komt de gebruiker ter hulp, maar wie intensief met Office werkt kan eigenlijk niet zonder een grondige opfriscursus. Bedrijven die overschakelen op de nieuwe Office zullen hoedanook moeten investeren in een nieuwe opleiding, wat natuurlijk extra kosten met zich meebrengt.
Daar staat tegenover dat de nieuwe interface eens je hem onder de knie hebt heel wat tijd bespaart en veel efficiënter werkt dan vroeger. Dat zal op termijn dan weer geld uitsparen door de tijdswinst die het oplevert. Het Amerikaanse gespecialiseerde maandblad PC World vond de lintinterface in elk geval revolutionair genoeg om Office 2007 uit te roepen tot meest innovatieve product van het jaar, nog voor de Core 2 Duo processor van Intel en de virtualisatiesoftware Parallels, waarmee Apple-gebruikers Windows-applicaties op hun Macs kunnen draaien.

 


Office 2007 Home and Student Edition

Verschillende versies
Microsoft Office 2007 komt in verschillende versies op de markt. De Standaard-versie kost net geen 500 euro en bevat Excel, PowerPoint, Word en Outlook. De Small Business-versie kost 570 euro en bevat naast de eerder genoemde programma’s ook nog het dtp-programma Publisher en het contactenbeheerprogramma Business Contact Manager voor Outlook. De Pro-versie kost iets meer dan 600 euro en bevat als extra het databaseprogramma Access. Ten slotte is er de goedkope Home and Student-versie die dezelfde programma’s bevat als de Standaard-versie, maar waarbij de e-mailclient Outlook vervangen werd door het notitieprogramma OneNote. Deze versie kost net geen 150 euro. Opmerking: de vermelde prijzen zijn straatprijzen; de officiële prijzen liggen enkele tientallen euro hoger. De verschillende versies kun je gratis zestig dagen lang uitproberen op de site benelux.trymicrosoftoffice.com).

1
2
3
4
Vorig artikelPc-functionaliteit in de palm van je hand
Volgend artikelInbouwradio voor keukens en badkamers
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.