Nieuwe versie programma voor het beheren van je fotocollectie

0
169

Database
Het meest opvallende is evenwel de snelheid waarmee het programma dat allemaal verwerkt. Eigenlijk is dat niet zo verwonderlijk: ACDSee 9 Fotomanager werkt met een databank, waarin alle gegevens, inclusief de miniatuurtjes, opgeslagen zijn. Alle tools om die databank te beheren, desgewenst te converteren of te comprimeren worden ook meegeleverd.
Nieuw in deze context zijn de Privé Mappen. Wanneer je foto’s of bestanden hebt waarvan je liever hebt dat anderen ze niet te zien krijgen, verplaats deze dan gewoon naar een Privé Map, stel een paswoord in, en ACDSee Fotomanager zal ze achter slot en grendel houden.
Naast ACDSee 9 Fotomanager wordt ook (ongevraagd) het programma ACDSee Apparaat detector 3.0 geïnstalleerd. Dit onderdeel zorgt ervoor dat nieuwe foto’s bij het kopiëren naar de harde schijf ook onmiddellijk in de databank opgenomen worden.

De apparaatdetector houdt je databank up to date
De apparaatdetector houdt je databank up to date

 ACDSee 9 Fotomanager kan nog veel meer, zoals het bewerken van foto’s. Hiervoor bestaat een speciale Bewerkingsmodus. Je vindt er de meeste courante gereedschappen zoals belichting, kleur, fotoreparatie, scherpte en ruisonderdrukking, roteren, grootte aanpassen en bijsnijden. Nieuw zijn hier het gereedschap Schaduw/Hoogtepunt en een verbeterd gereedschap tegen de rode oogjes. Merkwaardig is wel dat het aantal gereedschappen eerder beperkt is – zeker wanneer je het vergelijkt met bijvoorbeeld Paint Shop Pro – maar dat ze anderzijds soms wel erg ver gaan, tot het werken met histogrammen wat toch niet direct evident is.

1
2
3
4
5
Vorig artikelNederlandse versie van IE 7 gratis te downloaden
Volgend artikelCreatief aan de slag met je fotocollectie
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.