Supereenvoudige gsm

5
127

Vijf
Nu vraag je je natuurlijk af hoe je kunt telefoneren met een GSM die alleen de cijfers 1 tot 5 heeft. Het antwoord is eenvoudig: je steekt de SIM kaart die bestemd is voor de Easy 5 eerst in een andere, gewone GSM. Daar schakel je best de PIN code van de SIM kaart uit, of je geeft er een code aan met uitsluitend cijfers van 1 tot 5. Vervolgens programmeer je vijf telefoonnummers in het geheugen, waarbij je voor de naam van de bestemmeling telkens een cijfer uit de reeks 1 – 5 zet, bijvoorbeeld 1zoon, 2dochter enzoverder. Daarna plaats je de SIM kaart in de Easy 5. Druk je daar op de toets 1, dan bel je automatisch naar de zoon en met toets 2 naar de dochter. Meer dan vijf vaste correspondenten kan je dus niet bereiken met de Easy 5, maar dat is dan ook niet de bedoeling.
Op de rugzijde van de Easy 5 is een ligplaats voorzien voor een kaartje met de naam van de vijf bestemmelingen en het overeenkomstige nummer. Natuurlijk kan gelijk wie telefoneren naar de Easy 5, voor binnenkomende gesprekken werkt die zoals elke gewone GSM.
Deze GSM heeft tot slot nog de functie "noodoproep". Druk je gedurende enkele seconden op de groene "Gesprek aannemen" knop, dan wordt je automatisch doorgeschakeld naar de alarmcentrale 112.

 
 

Druk je 5 sec op de groene toets, dan ben je verbonden met de alarmcentrale 112

Toen we hiervoor schreven dat het toestel slechts zeven knoppen heeft, spraken we toch niet helemaal de waarheid: opzij zitten nog twee kleine, onopvallende knopjes om het geluidsvolume in te stellen. Met het volume op maximum gecombineerd met de meegeleverde oortjes zullen zelfs vrij hardhorige mensen nog gemakkelijk kunnen telefoneren. Staat het toestel in Standby, dan dienen deze knopjes om een andere belmelodie te kiezen of om over te schakelen op trilfunctie.

1
2
3
Vorig artikelGsm bedienen zoals met de cursor van een computermuis
Volgend artikelHD video opnemen op geheugenkaartjes of dvd-schijfjes
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

5 REACTIES

  1. Beste,
    ik probeer al een hele middag de easy 5 te programeren. klopt het echt dat iedere provider gebruikt kan worden? (Heb nu Base) en het lijkt of ik iedere andere toepassing van mijn eigen gsm moet uitzetten (zoals datum en tijd melding) voor ik het kaartje kan programeren.
    Wie heeft hier iets meer ervaring mee want op dit moment ben ik in staat het ding weg te gooien.

  2. waar kan ik terecht voor een nieuwe batterij?
    Kan ik die hier in Belgie verkrijgen of moet dat ook via ouderenwinkel in Nederland waar ik dat toestel in het verleden heb gekocht?
    Graag had ik iets vernomen
    Dank op voorhand
    Moons J

    • Destijds werd hij in Be verdeeld door de winkels van de CM. Begin evtl daar je zoektocht? Het is een 680 MAh Li-ion accu, daarmee kan je normaal ook in telefoonwinkels e.d. terecht want dat is een vrij gangbaar type (ook Sony, Canon).

Reacties zijn gesloten.