Alleen het uiterlijk verschilt

2
51

Menusysteem
Het hele menusysteem (de grafische schermbediening) spreekt desgewenst Nederlands met je en maakt goed gebruik van grote duidelijke pictogrammen. Het hoofdmenu toont alleen pictogrammen en door er een te kiezen rolt een nieuw menu omlaag waar wel tekst bij kan staan. Het configuratiemenu en het schijfmenu hebben wel allebei steeds tekst bij de pictogrammen staan.

Hitachidvds253e_LGRH200MHS_3.jpg
Het menusysteem maakt goed gebruik van grote duidelijke pictogrammen

Er zitten sneltoetsen op de afstandsbediening om bepaalde vaakgebruikte onderdelen van het menusysteem onmiddellijk te kunnen oproepen, zoals het schijfmenu en de opnameprogrammering. De inhoud van een schijf wordt met duidelijke ’thumbnails’ (kleine foto’s) getoond en die gaan bewegen (met geluid!) als je er met de cursor overheen gaat staan, als het om video gaat natuurlijk.

Hitachidvds253e_LGRH200MHS_2.jpg
Opname in Standard Quality

Afstandsbediening
De afstandsbedieningen van Hitachi en LG zijn duidelijk door dezelfde firma gemaakt of ontworpen, al is die van Hitachi in Korea (nochtans het thuisland van LG) gemaakt en die van LG in Indonesië. Verder heeft Hitachi een duidelijk betere kwaliteit drukknopjes en ze zijn ook wat groter dan die van LG. De knoppen voor het oproepen van het schijfmenu en de terugkeertoets zitten in spiegelbeeld: bij Hitachi links van de navigatieruit, bij LG rechts. Verder zijn er geen verschillen. De afstandsbediening ligt goed in de hand en is gemakkelijk blind te bedienen eenmaal dat je ze gewend bent.

1
2
3
Vorig artikelVrij bewegen in 3D omgevingen
Volgend artikelVTM vanaf 1 januari in High Definition voor iNDI-kijkers

2 REACTIES

  1. LoBo: dat is helaas inderdaad waar. In feite ondersteunen de Hitachi en de LG helemaal geen teletekst.

  2. Weer geen DVD/HDD waar het mogelijk is om de ondertiteling voor doven en slechthorenden aangeboden via de teletekstkanalen gelijktijdig met de beelden op te nemen

Reacties zijn gesloten.