An inconvenient game

0
36

Titanengevechten
Titan modus is op korte tijd erg populair geworden en dat is niet zo verwonderlijk. Meestal probeert één van de twee kanten wel om de vijandelijke Titan te enteren wat voor razend spannende gevechten leidt in de soms nauwe gangen van een Titan. Dit gedeelte lijkt hierdoor enorm op een First Person Shooter zoals Quake en consorten.
Doorgaans monden Titan rondes steevast uit in een hectische combinatie van gelijktijdig de vijandelijke Titan proberen te enteren, jouw eigen Titan te verdedigen tegen vijandelijke indringers en er tussendoor ook nog voor zorgen dat niet te veel raketsilo’s in vijandige handen vallen. Het mag duidelijk zijn dat teamwork onontbeerlijk is en een goed samenwerkend team zal het hierdoor meestal halen van een groep talentrijkere egotrippers.

Helden of kanonnenvlees?
In Battlefield 2142 zijn er maar vier verschillende soorten soldaten, in Battlefield 2 waren dat er nog zeven7. Dezevier zijn echter polyvalenter: zo heb je de aanvaller die ook verpleger is en de genist die ook een antitankwapen draagt. De ondersteunende soldaat draagt naast een zwaar machinegeweer ook nog de reservemunitie. Enkel de sluipschutter heeft slechts één enkele rol.


In Battlefield 2142 kun je maar kiezen uit vier types soldaat, maar ze zijn wel veel polyvalenter

Voor elk van deze vier kun je upgrades verdienen door goed te presteren op het slagveld. Je verdient punten door silo’s of controlepunten te (helpen) veroveren, door vijanden te doden en zo verder. Na voldoende punten te hebben verzameld, word je bevorderd en krijg je bonussen. Elk van de vier types soldaten heeft verschillende bonussen, waardoor het spel veel langer interessant blijft, daar sommige spelers nu ineens sterker dan andere zijn. Spelers die veel tijd in het spel investeren en zo veel bonussen hebben verzameld krijgen hierdoor zeker voordeel. Zo is het vrij frustrerend gedood te worden door een granaat wanneer je er zelf nog geen hebt vrijgespeeld.

1
2
3
4
5
Vorig artikelVoor de echte filmfanaten
Volgend artikelSpammers worden steeds inventiever