Draagbare fotoprinter met nieuwe Evercolor inkttechnologie

0
88

Op de achterzijde van de printer zit naast de ingang voor de stroomadapter een USB-poort. Lexmark levert de USB-kabel niet mee met de P350. Om de fotoprinter via USB aan te sluiten op je pc of Mac moet je hem eerst installeren en inschakelen. Pas dan wordt er naar de meegeleverde cd-rom met de software gevraagd. De cartridge die de Lexmark P350 gebruikt is qua vormgeving vergelijkbaar met andere inkjetcartridges, dit in tegenstelling tot de cartridge van de EpsonPM 450 die de vorm van een cassette heeft. Je brengt de cartridge in via een klep aan de voorzijde van de printer. Zodra je de klep opent verschuift de cartidgehouder naar de opening. Eenmaal geïnstalleerd en de klep dicht, begint de P350 automatisch met de uitlijning van de cartridge en drukt een testpagina af.

LexmarkP350_achter.jpg
De achterzijde van de P350

De P350 Portable Photo Printer is een thermische inkjetprinter. Het is de eerste printer die gebruik maakt van Lexmark’s nieuwe Evercolor2 inkttechnologie. De P350 is een 3-kleuren inkjetprinter en maakt gebruik van cyaan, magenta en geel. De Evercolor2 inkttechnologie werkt samen met Lexmark’s nieuwe PerfectFinish Photo Paper. Dit microporeuze fotopapier absorbeert de inkt snel en is beter bestand tegen water. Volgens Lexmark gaan foto’s gemaakt op het nieuwe PerfectFinish fotopapier met Evercolor2 inkttechnologie tot honderd jaar mee onder normale omstandigheden en tot tweehonderd jaar als je ze bewaart in fotoalbums. Ook al komen de foto’s volkomen droog uit de printer, toch adviseert Lexmark om een afgedrukte foto 24 uur te laten drogen vooraleer ze op te bergen.

Lexmark_everclear2.jpg
De P350 is de eerste printer die gebruik maakt van Lexmark’s nieuwe Evercolor2 inkttechnologie

1
2
3
4
Vorig artikelGeluidskaarten voor de die-hard gamers
Volgend artikelStoringvrij telefoneren via Skype en vaste lijn met een toestel
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.