Nauwelijks een upgrade

0
49

Nieuw! U hoeft geen scripts meer voor te lezen.

Die scripts zijn eigenlijk niet meer dan een hoofdstuk uit een boek dat je moet voorlezen zodat het programma je uitspraak en de intonatie van je stem gewoon wordt. We nodigden dus iemand uit die nog nooit met Dragon gewerkt had, en inderdaad, je kunt nu de scripts overslaan. Het resultaat was eerder teleurstellend: net onder de 90 % nauwkeurigheid, wat eigenlijk wil zeggen dat er op elke regel ongeveer twee fouten staan. Toen lieten we de testpersoon toch de leerfase doorlopen en de scripts voorlezen – tien minuutjes voorlezen dus -, de verbeteringen waren spectaculair. Vergeet dit argument dus maar.

Nieuw! Nieuwe schermrondleidingen

Voor wie voor de eerste keer kennismaakt met Dragon NaturallySpeaking, zijn de nieuwe schermrondleidingen inderdaad geslaagd. Ze vereenvoudigen de training en werken drempelverlagend.


De rondleiding is drempelverlagend voor wie nog nooit met spraakherkenning werkte

Nieuw! Ondersteuning voor de bewerkingsfuncties van TMemo, TEdit en TRichEdit van Borland als TE Edit van SubSystems en TX Text van TX Text Control.

Prachtig, maar hoeveel mensen gebruiken dat?

Nieuw! Door de ondersteuning van bepaalde draadloze Bluetooth-microfoons kunt u dicteren zonder dat u aan uw pc gekluisterd zit.

Hoezo aan onze pc gekluisterd? Wij gebruiken al de hele tijd de draadloze microfoon CS60 van Plantronics, dat werkt perfect.


Tekst opmaken in MS Word

1
2
3
4
Vorig artikelKinderoppas voor internetgebruik
Volgend artikelNieuwe flashgeheugen MP3-spelers
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.