Hakken en zagen

0
40

Slachtfestijn
Wat volgt, is een waar slachtfestijn dat zijn weerga niet kent. Het hele scherm is binnen no-time gevuld met zo’n honderd ventjes die je langzaam in proberen te sluiten. En wat is dan het meest voor de hand liggend? Juist……je pakt je zwaard en gaat als een wildebras flink uithalen. Van voor naar achter van links naar rechts. Voor je het weet ben je als een dronken dorpsgek om je heen aan het slaan en suizen de tientallen, overigens mooi geanimeerde, halve goblinlijkjes je na verloop van tijd om de oren. Doordat ook tot diep in de verte het landschap wordt gerenderd, ontstaat een echt gevoel van schaal en afstand. N3 toont hier een goed voorbeeld van de rekenkracht van de Xbox360.


Maak me niet boos!

Grasmaaien
Terug naar de tutorial, deze maakt je duidelijk dat door twee verschillende hak en slacht knoppen te gebruiken, verschillende zwaardcombinaties kunnen worden gemaakt. Naarmate het spel vordert en je karakter meer ervaring opdoet, komen er meer combinaties vrij.
Bij elk vijandelijk fantasiewezen dat je hebt gedood, ontvang je een rode energiebol. Naarmate je meer vijanden het hiernamaals in helpt, wordt de rode energiemeter steeds gevulder. Is ie vol, dan kun je door middel van de B-toets een aantal seconden speciale hak- en slachtbewegingen uitvoeren, inclusief waanzinnige over-the-top speciale effecten. Wezens die je met deze speciale move doodt, laten een blauwe energiebol achter. Door deze te verzamelen kun je vervolgens een nóg krachtigere aanval doen. Het ziet er allemaal uit alsof je een potje goblins aan het grasmaaien bent, met vuurwerk! Erg overdreven allemaal, maar niet storend. Bij het neermaaien van nog sterkere tegenstanders, bijvoorbeeld met magische krachten, komen meer speciale items vrij die je karakter in toekomstige gevechten goed kan gebruiken.


Spelen met vuur

1
2
3
Vorig artikelWestern Digital krimpt draagbare harde schijven verder
Volgend artikelSimpele, maar krachtige videobewerking