Beeld en geluid volgens Microsoft

0
21

Kritiek
We zijn absoluut niet de spreken over de slechte beeldkwaliteit en het gebrek aan gebruiksvriendelijkheid van het hele systeem. De beste beeldvulling kregen we pas nadat we ingrepen in de scherminstellingen van Windows, waarvoor we eerst de Media Center-applicatie moesten afsluiten. Na een reboot kregen we in "full screen" echter alleen nog maar een zwart scherm en dat konden we maar herstellen door de Media Center-setup opnieuw uit te voeren. Dan hadden we echter in full screen weer zwarte randen rondom het beeld. Regelmatig crashte de Media Center-applicatie, zodat we die moesten afsluiten en herstarten. Windows zelf bleef hierbij doorwerken, het was dus enkel de MC-software die er de brui aan gaf. Omdat we in het lab al andere WMC-systemen gehad hebben waar de MC-software niet crashte, kunnen we niet anders dan Acer daarvoor met de vinger wijzen.

AcerAspireIdea_4.jpg

De beeldkwaliteit die we op het tv-scherm zagen was ronduit slecht. Toen we bij wijze van experiment een LCD-scherm aansloten via VGA, bleek het beeld wel goed. Er is dus duidelijk iets mis met de analoge uitvoer (tenminste via SCART, de andere analoge video-aansluitingen hebben we niet uitgeprobeerd) van de Acer hardware. Uit frustatie en pure walging met dit apparaat hebben we er de brui aangegeven zonder de andere functionaliteit zelfs maar uit te proberen.

Conclusie
Als we dit toestel hadden gekocht, zouden we ons flink bij de neus genomen gevoeld hebben. De beeldkwaliteit via SCART bleek ronduit slecht, het tv-beeld vulde het televisiebeeldscherm niet volledig en de Media Center software crashte regelmatig. De enige positieve punten zijn de royale aansluitmogelijkheden, de twee tv-tuners en de prachtige kast. De vele gebreken maken het toestel echter zo goed als onbruikbaar en we kunnen het je dan ook niet aanraden, zeker niet als je geen pc-specialist bent. Microsoft dient daarnaast dringend zijn licentievoorwaarden voor WMC-systemen te voorzien, want als WMC-systemen zich blijven gedragen als pure pc’s zullen ze nooit met succes kunnen doorbreken in de huiskamer! Met name de installatieprocedures van Windows XP en de Media Center-applicatie moeten ofwel veel eenvoudiger worden of op voorhand gedaan worden door de leverancier. Alleen echte Windows XP-specialisten gaan erin slagen de installatie en configuratie tot een goed einde te brengen.
Adviesprijs
1.299 euro
1
2
3
4
Vorig artikelJe eigen studio?
Volgend artikelAuto’s die niet alleen racen maar ook praten