Beeld en geluid volgens Microsoft

0
21

Wij sloten het toestel aan via SCART op een 4:3-televisie met een 70 cm beeldbuis van Panasonic en via de coax-uitgang op onze surroundinstallatie. Er is ook een standaard bekabelde netwerkaansluiting en een draadloze netwerkverbinding waarmee je het toestel met de rest van je netwerk en met het internet kan verbinden. Bij het toestel krijg je een draadloos toetsenbord met een wrijfmuispaneel en een afstandsbediening.
Daarna schakelden we de iDea in. We werden meteen geconfronteerd met een installatiewizard voor Windows XP. Dat is de standaardprocedure bij nieuwe pc’s, maar voor een toestel dat door argeloze consumenten gekocht zal worden als een dvd+hdd-recorder en die mogelijk geen enkele ervaring met Windows hebben is dat dus absoluut onaanvaardbaar. Niet alleen moet je eerst Windows XP volledig installeren, daarna moet ook nog eens de Media Center-software geconfigureerd worden. Veel van de vragen die daarbij gesteld worden zijn zeer technisch van aard en we kunnen ons dan ook voorstellen, dat heel veel consumenten deze twee configuraties niet tot een goed einde gaan brengen.

AcerAspireIdea_WXPMC.jpg
Windows XP Media Center Edition

Zelfs ons lukte het niet perfect. Wat we ook probeerden, we kregen het tv-beeld niet beeldvullend: altijd zat er een zwarte rand omheen. Nochtans werd de Windows-desktop zelf wel beeldvullend getoond.
We ergerden ons ook aan de licentie-overeenkomst van Microsoft voor de Media Center-editie: maar liefst 69 (!!!) pagina’s lang en allemaal te doorworstelen op uw tv-scherm. Er blijkt ook een Symantac antivirusprogramma meegeleverd, maar de installatieprocedure daarvoor zie je niet totdat je op het idee komt de Media Center software eens af te sluiten: dan komt de Symantec installatiewizard tevoorschijn en kan je zorgen voor een beveiliging. Acer geeft in de handleiding voor het draadloze toetsenbord een maximum werkafstand van 50 cm op, maar dat blijkt schromelijk onderschat. Tijdens onze test bleek een afstand van meer dan twee meter geen enkel probleem.

1
2
3
4
Vorig artikelJe eigen studio?
Volgend artikelAuto’s die niet alleen racen maar ook praten