Meer dan een letter verschil

9
404

Fotografie
De 2 megapixelcamera van de Samsung E900 maakt opnames in een resolutie van 1600 x 1200 pixels. De 3 megapixelcamera van de D900 maakt opnames in 2048 x 1536 pixels. Beide toestellen bieden verschillende fotofuncties. Zo kun je ISO-waarden instellen (100, 200 en 400). Ook is het mogelijk onder- en overbelichting in tien stappen van vermoedelijk 1/3 EV in te stellen. Er zijn vijf witbalans presets en een zelfontspanner. De creatieve toverbox is flink gevuld met fillters (negatief, warm, koud, sepia, zwartwit, verhoogde helderheid), kaders, horizontaal spiegelen en er is een hulpmodus voor panoramafoto’s.

samsungd900_3.jpg
De foto’s die de Samsung D900 produceert zijn van veel betere kwaliteit dan die van de E900

De kwaliteit van de opnames van de E900 is helaas beroerd. De beelden zitten vol met ruis door een combinatie van een te kleine CCD en slechte lens. Daarnaast kan je zelfs in de hoogste stand ook veel JPEG artefacten terugvinden. De 2 megapixelbestanden zijn maximum 400 KB groot en dus fors gecomprimeerd.
De foto’s die de Samsung D900 produceert zijn van veel betere kwaliteit dan die van de E900. Opmerkelijk genoeg zit er minder ruis in de foto’s, terwijl de individuele pixels kleiner qua oppervlakte zijn. Ook handig is dat dit toestel een macrofunctie heeft die goed werkt.
Je kunt ook video’s maken met de toestellen tot een resolutie van 352 x 288 pixels. De video’s zijn zoals verwacht kwalitatief niet super, maar zullen voldoen voor het gewone gebruik. Gelukkig zitten er geen beperkingen op de duur van het filmpje, maar om een duistere reden schakel je bij langere video-opnames verplicht terug naar een lagere resolutie.

1
2
3
4
Vorig artikelConsumentencamera in SLR-achtige body.
Volgend artikelNavigatietoestel met oog voor design

9 REACTIES

  1. Ik heb de d 900 ook genomen om te mobiel internetten via tele 2,tot op heden is het nog niet gelukt,evenals de software waar ik helemaal niks van snap,wie kan mij helpen?

  2. In zijn persbericht spreekt Samsung over het \’onbeperkte microsd-geheugen\’ van de D900. Ik zou dus denken dat de deze gsm maximumcapaciteit van microSD aankan. Dat is nu 1 GB, maar vanaf oktober komen er ook 2 GB microsd kaarten beschikbaar (voor iets minder dan 100 euro, dus flink aan de prijs).

  3. De titel vermeld onjuiste cijfers. Het gaat in beide gevallen niet om de 600, maar om de 900 types.

Reacties zijn gesloten.