Meer dan een letter verschil

9
404

Een voorproef op de toekomst?samsunge900.jpg
Het kenmerk van de Samsung E900 is uiteraard het aanraakgevoelige vlak of touchpad. Zodra je het toestel ontgrendelt, lichten de touchpad functies wit op. Standaard gebruikt het besturingsysteempje enkel de knoppen in de hoek. Als het toestel in MP3-stand staat, krijg je er drie knopjes bij: vorige- en volgend nummer en play/pause.
Helaas is het touchpad nogal trigger happy, waardoor je met wat dikkere vingers nogal snel per ongeluk het ophangknopje indrukt met alle nare gevolgen van dien. Ook gebeurde het tijdens de test regelmatig dat wanneer ik in de menu’s zat te prutsen, ik per ongeluk opnieuw mocht beginnen. Dezelfde actie enkele malen moeten herhalen omdat het toestel niet meewerkt, is na verloop van tijd behoorlijk frustrerend. Gelukkig zit er aan de zijkant een dubbele knop waarmee je naar boven en onder door de menu’s kunt navigeren. Dit vergemakkelijkt en verzacht het bedieningsleed van de E900.

Interface
De interface van de E900 heeft standaard een zwarte achtergrond met oranje letters en is zeer inuïtief. De aanraakgevoelige toetsen van het touchapd zijn sneltoetsen naar veel gebruikte functies zoals SMS schrijven, telefoonboek, browser … Je kan ook een eigen persoonlijk menu samenstellen met vijf functies. Het hoofdmenu bestaat uit negen pictogrammen. Het toestel onthoudt zelf welke het laatste gebruikte pictogram is en selecteert dat. Elk pictogram heeft een eigen kleur die wordt gehanteerd in de opvolgende submenu’s.
Qua interface en software lijkt de Samsung D900 zeer veel op de E900. Het grootste verschil zit hem in de screensavers. De screensavers op de D900 zijn geanimeerd en reageren op locatie, tijd en ontvangstbereik. Elk land heeft zijn eigen monument als screensaver, ’s nachts wordt het donker en zie je af en toe een vallende ster en overdag vliegen vogels voorbij. Als het toestel een zwak signaal ontvangt, wordt het bewolkt en anders schijnt het zonnetje. Vertaald in Samsung’s eigen marketingjargon heet dit snufje uGo.

MP3-speler
De Samsung E900 en de D900 kunnen meerdere bestandsformaten afspelen waaronder MP3 (VBR), AAC en WMA (VBR). Opmerkelijk genoeg wil hij geen WMA Lossless afspelen. De MP3-speler maakt gebruik van het microSD geheugenkaartje. Dit kaartje zit onderaan in het toestel. Gelukkig krijg je een microSD naar SD converter kaartje erbij, maar je kunt desgewenst ook het bijgeleverde USB-kabeltje of de Bluetooth-verbinding gebruiken om er muziek op te zetten.

1
2
3
4
Vorig artikelConsumentencamera in SLR-achtige body.
Volgend artikelNavigatietoestel met oog voor design

9 REACTIES

  1. Ik heb de d 900 ook genomen om te mobiel internetten via tele 2,tot op heden is het nog niet gelukt,evenals de software waar ik helemaal niks van snap,wie kan mij helpen?

  2. In zijn persbericht spreekt Samsung over het \’onbeperkte microsd-geheugen\’ van de D900. Ik zou dus denken dat de deze gsm maximumcapaciteit van microSD aankan. Dat is nu 1 GB, maar vanaf oktober komen er ook 2 GB microsd kaarten beschikbaar (voor iets minder dan 100 euro, dus flink aan de prijs).

  3. De titel vermeld onjuiste cijfers. Het gaat in beide gevallen niet om de 600, maar om de 900 types.

Reacties zijn gesloten.