Draadloos tv en video kijken op Sony PSP

2
82


Naar keuze eenvoudige of gevanceerde stetup-procedure

Universele afstandsbediening
Je kunt de apparatuur thuis bedienen met behulp van de PSP-console, maar dan moet je wel de nodige Remote Control codes downloaden op de MemoryStick in je PSP. Je kunt dan video starten en pauzeren, van kanaal veranderen etc. De codes kun je via een pc of direct via je PSP downloaden. Ze toveren je PSP om in een universele afstandsbediening. Thuis moet je natuurlijk wel de IR Blaster op de Locationfree router aansluiten en richten op de apparatuur die je op afstand wil bedienen.
Je kunt tot vier apparaten "registreren" op één Locationfree router (bijvoorbeeld twee PSP’s en twee pc’s met de Locationfree-software). Je kunt echter niet met vier personen tegelijk video bekijken. Dat kan maar per één persoon omdat er andersgewoon niet genoeg bandbreedte beschikbaar is. Nog een addertje onder het gras is dat je de pc-software maar op één pc kunt installeren. Wil je ze op een andere pc gebruiken dan moet je ze op de andere pc de-installeren of een bijkomende licentie kopen. De software kost ongeveer 40 euro.


Je krijgt slechts één licentie voor de Locationfree Player voor pc; wil je een tweede pc gebruiken, moet je een extra licentie kopen.

Conclusie
Sony’s Locationfree TV systeem laat je toe om overal ter wereld via het internet naar je eigen tv- en/of video-opstelling te kijken en die ook op afstand te bedienen. Of de beeldkwaliteit goed is hangt echter in sterke mate af van de kwaliteit van de internetverbinding. Vooral bij draadloze verbindingen kan dat problematisch zijn, afhankelijk van hoeveel interferentie er is. Ook is het systeem vrij duur.
Adviesprijs
299 euro voor basisstation (router); 40 euro voor bijkomende player-licenties.
Systeemvereisten
Windows 2000 Professional ServicePack 4 of later of Windows XP Professional/Home Edition ServicePack 2 of later. Pentium 4 aan 1 GHz of meer. 256 MB RAM. 300 MB vrije schijfruimte. Ethernet-aansluiting en/of draadloze netwerkaansluiting met ondersteuning voor WEP-encryptie.
1
2
3
Vorig artikelGSM met camera van 5 megapixels
Volgend artikelGoedkope digitale audiospeler met Microsoft DRM
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

  1. Sony bevestigt ons dat de prijs inderdaad 299 euro is. We hebben de prijsinformatie in het artikel aangepast.

Reacties zijn gesloten.